50 ironmanov v 50 dneh v 50 zveznih državah

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prva preizkušnja ga je pričakala 6. junija na Havajih. "Ne nameravam odnehati, načrta B pri meni ni," samozavestno zatrjuje 39-letni Železni kavboj, kot je vzdevek Lawrenca.

Lawrenca se je vzdevek Železni kavboj prijel, saj med tekmami nosi barvni kavbojski klobuk. Je lastnik dveh svetovnih rekordov, zdaj namerava k svojemu imenu dodati še enega.

"Ne moreš končati 22 polovičnih ironmanov v 30 tednih. Dokazal sem, da to lahko naredim in sem to tudi storil. Rekli so tudi, ne moreš končati 30 celih ironmanov v enem letu, ampak sem znova dokazal nasprotno in sem to tudi naredil. Zdaj pravijo, da ne morem opraviti 50 ironmanov v 50 dneh v 50 zvezdnih državah. Lahko in bom. Toda tokrat želim navdihniti državo, da se mi pridruži," je na svoji spletni strani zapisal Železni kavboj iz Utaha.

"Leta 2012 sem prišel do prvega, premagal sem deset dirk, dvakrat zmagal, petkrat sem bil drugi. Moja psiha in telo sta postajala še močnejša, ko sem se prebijal skozi 30 tekem v 11 državah. Poznam svoje meje, ki jih še nisem presegel leta 2012, zato želimo telo in glavo preizkusiti do skrajnih meja z novim izzivom. Želim, da se mi Američani in drugi pridružijo," pravi triatlonec.

Pri norem podvigu, kakor so ga številni označili, bo imel podporo številnih pokroviteljev, Lawrance pa se bo spopadel s 50 ironmani (3,86 km plavanja, 180,25 km kolesarjenja in 42,2 km teka), kar pomeni, da bo skupaj v 50 dneh opravil z več kot 7000 miljami oziroma 11.265 kilometri.

"Govorijo nam, da je to nemogoče, zdravniki menijo, da bom umrl," pravi Lawrence, ki je pred začetkom popolnoma samozavesten, da mu bo uspelo. Prvo tekmo je opravil 6. junija na Havajih, drugo 7. junija na Aljaski, zadnjo naj bi končal 25. julija v mestu Provo v Utahu.

Lawrence med podvigom zbira denar za humanitarno društvo Quiet Way, ki bo sredstva namenilo za otroke v Afriki.

Več iz te teme:

Komentarji: