Borbe Marjana Bolharja še ni konec

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Potem ko je nekajkrat moral zaradi hujših poškodb prestaviti lovljenje svojih sanj na svetovnih prvenstvih, je domžalski kickboxer in športnik leta Marjan Bolhar odločen, da mu bo to uspelo v naslednjih letih.

V teh vrsticah naše spletne strani smo že opisali neverjetno zgodbo Marjana Bolharja, ki je bila posuta z vzponi in padci in še vedno je tako, mislim, da si Marjan drugačne poti sploh ne bi želel, kar je povsem običajno za nekoga, ki se profesionalno ukvarja z borilno veščino in se v »prostem času« v vlogi gasilca bori za življenja drugih.

Zato je več kot primerno, da ga je mesto Domžale nekaj dni nazaj izbralo za najboljšega športnika leta 2015, pa čeprav na velikih prvenstvih ni osvojil zlate kolajne, temveč zaradi poškodbe ušesa moral dvoboj za naziv prvaka predati. Športnica leta 2015 v Domžalah je bila Teja Gregorin, tako da je bil Marjan v lepi iz zvezdniški druščini na vrhu. Tudi nedavno je iz Colegniana, približno 150 kilometrov severno od Trsta, na Evropskem kickbox pokalu Golden Glove 2016 moral predčasno končati svoje borbe, tokrat, na srečo, ne zaradi poškodbe, temveč diskvalifikacije, ki so jo videli samo domači sodniki za domačega borca. A kolajno je vseeno osvojil.  To je le kamenček, ni niti ovira, ki ga Marjan Bolhar lahko sproščeno umakne iz poti, saj ve, da pravi preizkus pride na vrsto leta 2017, ko je na sporedu SP v kickboxu, po katerem se bo, žal, Marjan tudi upokojil in bržčas zaplaval v veteranske vode tega športa.

ni podpisa
ni podpisa

Generalka za svetovno prvenstvo bo letošnje evropsko v Istanbulu, kjer bo zopet zbrana kickbox smetana. Trenutno pa se Marjan najbolj posveča treningom in svojemu Klubu borilnih veščin Domžale ter klubu dr. Mitje Bračiča Global Sports Clinic, kamor na treninge in obiske prihaja veliko število profesionalnih športnikov in ostalih posameznikov, ki plavajo bolj v rekreativnih vodah.

Ker obljuba svoji mami še vedno velja, se je po lanskem prvenstvu odločil, da ne bo končal svoje kariere, čeprav je tudi sam namignil na to, in se s svojo ljubečo družino odločil, za dvoletni načrt, ki ga bo, ne glede na rezultat, zaključil po svetovnem prvenstvu 2017. Takrat bo končno lahko rokavice postavil v kot in si priznal, da je storil vse. Z zlato medaljo okoli vratu.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: