Bravo, rektor

Prof. dr Igor Papič, je vse zaposlene in študente Univerze v Ljubljani v sporočilu nagovoril glede pomena telesne dejavnosti v času okužb s koronavirusom.
Fotografija: Dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V časih, ko trenutne življenjske razmere močno omejujejo gibanje, to pa povečuje tako tesnobo kot telesno počutje ljudi, se je s preprostim, a zelo jasnim sporočilom oglasil rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr Igor Papič.
image_alt
Kaj je moj resnični športni cilj?

Zdrav razum in znanje sta - če lahko dodamo Poletovo prepričanje - v teh časih nepremagljiv dvojec. Pozitivna misel in preprosto dejstvo, da nam gibanje pomaga. Škoda bi bilo, da bi tega zapisa za uradno priporočilo ne vzeli vsi.
image_alt
Tekači, 57-krat dober tek - nevtralci in pronatorji

»Zaostreni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s korona virusom SARS-CoV ne prizanašajo zgolj izzivom izvajanja študijskih in drugih dejavnosti Univerze v Ljubljani, temveč tudi izziv, kako organizirati naš vsakdan.

Pri tem je še posebej pomembno, da si v okoliščinah, ki nas pogosto silijo k zaslonskim dejavnostim, vzamemo čas tudi za kakovostno gibanje. Redna telesna dejavnost krepi naš imunski sistem in v teh časih, ki jih mnogi doživljamo kot stresne, ugodno vpliva tudi na naše razpoloženje.

Zato vas pozivam, da v skladu s trenutnimi omejitvami za izvajanje športno rekreativnih dejavnosti najdete sebi primerne dejavnosti in prostor ter si ustvarite dnevno rutino najmanj pol urnega gibanja, tako da se globoko nadihate in oznojite. Naša dežela nam za to ponuja izjemne naravne danosti, lahko pa tudi doma prekinjate svoje delo z gibalnimi dejavnostmi. Pri tem so vam lahko v pomoč gradiva na spletni strani Fakultete za šport.«

Pri Poletu to razumemo kot poziv, ki naj velja za vse državljane. In ga kot takega tudi objavljamo.

Komentarji: