»Čez Pohorje za lajf«

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Preventivni programi za mlade Slovenije letos v sodelovanju z Leštan & Leštan turizem, šport in rekreacija, d.o.o. organiziramo akcijo »ČEZ POHORJE ZA LAJF«, 4 dnevni pohod po Pohorju, ki bo potekal od 16. do 19. 6. 2016.

Začetek pohoda, dolgega približno 55 km, bo pri Pohorski vzpenjači na spodnji postaji s pohodom na Bolfenk proti Arehu, čez Šumnik do Osankarce, mimo slikovitih Lovrenških jezer in Ribniške koče, čez Črni vrh proti Kopam ter zadnji dan s sestopom čez Kremžarjev vrh do ciljne točke akcije, Slovenj Gradca.

Z mladimi bomo vsak dan prehodili določeno traso in jim s tem omogočili osebno preizkušnjo lastne zmogljivosti ter pozitivno izkušnjo preživljanja prostega časa.

Poleg taborniških veščin (priprave ognjišča, postavljanja bivakov, kuhanja nad ognjem ipd.) bomo štiri dni trenirali tudi mehke socialne veščine, saj bomo večino aktivnosti soustvarjali v skupinah. Na poti bomo raziskovali in občudovali naravne danosti Pohorja, imeli piknik, se sproščali in se zabavali na različne načine.

S pohodom bomo obenem skupaj z mladimi neposredno opozarjali nase in na naše programe ter s skupno prisotnostjo v medijih gradili na prepoznavnosti in pomenu delovanja mreže PPMS.

V primeru dežja se skupnostna akcija prestavi za en teden in bo potekala od 23. do 26. 6. 2016.

Preventivni programi za mlade Slovenije (v nadaljevanju PPMS) je neformalno združenje nepridobitnih organizacij, ki deluje na področju dela z mladimi. V okviru skupnosti sodelujemo naslednje organizacije: Skupnostni programi za mlade (CSD Ljubljana Moste-Polje), Mladinsko središče Vič (CSD Vič-Rudnik), Dnevni center za otroke in mladostnike Škofja Loka (CSD Škofja Loka), Dnevni center za mlade in družine Škrlovec (CSD Kranj), Mladinski center Tržič (CSD Tržič), Javni zavod Mladi zmaji – Center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Društvo ARS VITAE – DC in Zavod MISSS mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije.

Že več kot deset let izvajamo odmevnejše projekte kot so razni tabori, pohodi, jadranja in podobno, katerih se udeležujejo otroci ter mladostniki, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin in se v procesu odraščanja soočajo z različnimi psihosocialnimi stiskami in težavami (finančne in stanovanjske stiske, neizobraženost staršev, osebnostne, čustvene, vedenjske, učne težave, težave z različnimi vrstami odvisnosti, brezposelnostjo ter tudi stiske in težave, ki izhajajo iz dejstva, da pripadajo različnim etničnim manjšinam) ter mladi, ki se v naše centre vključujejo v prostem času.

Letošnje predpočitniške akcije »ČEZ POHORJE ZA LAJF« se bo skupno udeležilo približno 90 mladostnikov ter spremljevalcev.

Pohod čez Pohorje na Koroško bo potekal pod strokovnim vodstvom zunanjih sodelavcev Leštan & Leštan turizem, šport in rekreacija, d.o.o. Srečali se bomo pri Pohorski vzpenjači na spodnji postaji ter se v družbi oznak Slovenske planinske poti, ki jo označuje številka 1 ob markaciji napotili proti cilju, Slovenij Gradcu. Pot nas bo mimo cerkve sv. Bolfenka vodila na Mariborski razglednik in nato na Areh. Čez Žigartov vrh do Bajgota in nato proti Rogli. Mimo slikovitih Lovrenških jezer čez Ribniški vrh in najvišji vrh Pohorja, Črni vrh, na Veliko Kopo. Zadnji dan čez Kremžarjev vrh sestopimo v Slovenj Gradec.

Za pohodnike bo zagotovljen avtobusni prevoz do spodnje postaje Pohorske vzpenjače ter iz Slovenj Gradca nazaj.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: