DOS se vrača

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V sejnih prostorih športne dvorane Hale Tivoli v Ljubljani je organizacijska ekipa Dirke okoli Slovenije predstavila deseto jubilejno ultra kolesarsko dirko. Dirka s startom in ciljem v Postojni se bo odvijala med 11.-14. majem 2017. Na kolesarsko traso po Sloveniji v skupni dolžini 1200 kilometrov se bo podalo 47 kolesarjev iz 11. različnih evropskih držav.


Novi direktor dirke Dejan Gorenc je zadovoljen s številom prijavljenih in dodaja, da bo dirka v letu 2017 zadihala z novimi pljuči s popoloma prenovljeno organizacijsko ekipo.  
“Želja nove ekipe je uspešno izpeljati dirko, kot je bila praksa iz prejšnjih let. Vpeljali bomo tudi nekaj manjših novosti in poenostavili vsebine na katere so nas že nekaj časa opozarjali tekmovalci. Imamo polno idej in novitet, vendar jih ne bomo vseh razkrili na letošnji tekmi. Nekatere morajo še nekoliko dozoreti in menim, da jih bomo večino izpeljali že v letu 2018. Dirka gre naprej in naša želja je, da postanemo najprepoznavnejša dirka v Evropi,” je bil gostobeseden direktor dirke Dejan Gorenc.


V ekipi so ponosni tudi na priznanje predsednika Evropskega parlamenta, ki jim je izročil podpisano pismo o podpori in željo o nadaljni uspešni krepitvi kolegialnosti, čezmejnega sodelovanja in socialne vključenosti.


Dirka okoli Slovenije se prične 11. maja 2017 ob 19h v središču Postojne, na Titovem trgu. Celoten program tekmovanja je na voljo na spletni strani www.dos-extreme.si, kjer si lahko ogledate tudi vse preostale podrobnosti dirke, vključno s potekom celotne trase okoli Slovenije.


V času dirke bo mogoče vse tekmovalce spremljati v živo preko posebne aplikacije, ki bo objavljena na spletni strani dirke.


Fotografije s tiskovne konference lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.dos-extreme.si/press.html?lang=sl. V primeru uporabe fotografij prosim navedite avtorja - Anže Furlan.
Celotno dokumentacijo, ki so jo prejeli novinarji na tiskovni konferenci je dostopna na povezavi http://www.dos-extreme.si/uploads/2/3/2/2/23226222/press-dos13042017.zip

Več iz te teme:

Komentarji: