Elan v leto 2016 s spodbudnimi rezultati

Fotografija: 28.1.2013 Kranjska Gora, Slovenija. Izposoja in testiranje novih Elanovih smuci.FOTOJURE ERZEN/Delo
Odpri galerijo
28.1.2013 Kranjska Gora, Slovenija. Izposoja in testiranje novih Elanovih smuci.FOTOJURE ERZEN/Delo

Po uspešno zaključeni prodaji družbe Elan novim lastnikom, Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises Limited, ki je v celoti v lasti VR Global Partners, L.P., se Elan nadeja spodbudnega razvoja poslovanja tudi v letu 2016, kar nakazujejo uspešno zaključeni mednarodni sejmi -  ISPO, München, BOOT, Düsseldorf ter SIA, Denver.

Novi lastniki so družbi Elan izkazali podporo tudi pri vračilu državne pomoči. S tem dejanjem je Elan opravil s finančnimi bremeni iz preteklosti in sedaj lahko posveti vso svojo pozornost in prizadevanja poslovanju in razvoju družbe.

Po nerevidiranih in preliminarnih podatkih je Elan d.o.o. v letu 2015 dosegel skoraj 10% rast prihodkov od prodaje, izboljšal pa se je tudi poslovni izid. Rast in krepitev poslovanja bo dosežena tudi na nivoju skupine Elan. K rasti sta v največji meri prispevala rast prihodkov divizije vetrne energije ter rast prodaje smuči lastne blagovne znamke.

Aktivnosti, usmerjene v krepitev tržnega deleža, se nadaljujejo tudi v letu 2016. Za smuči iz nove serije Ripstick, je elan prejel že tri mednarodne nagrade – ISPO Award Winner iz Nemčije, ter Show Stopper revije Ski Magazine in Hot Gear revije Skiing, oboje iz ZDA. Z osvojitvijo teh treh nagrad družba dokazuje, da lahko tudi v kategoriji širših »all mountain« smuči kroji svetovni vrh.

Spodbuden je bil tudi nastop na navtičnem sejmu BOOT v Düsseldorfu, kjer je Elan predstavil popolnoma nov koncept plovil poimenovan GT, s čimer krepi svojo tržno pozicijo v segmentu športno usmerjenih jadrnic.

Več iz te teme:

Komentarji: