Foto: Golf, že petič z Bojanom Križajem


ELAN je bil, le dan pred petim turnirjem z Bojanom Križajem,  star 70 let. To, da si ga je izmislil Rudi Finžgar, smučarski skakalec, inovator in oče Elana, se ve. V Elanovem Magazinu so zapisali, da se vsaka velika zgodba začne s strastjo.

Tudi golfska zgodba Bojana Križaja ima podobne nastavke kot Elan, s katerim je Tržičan povezan, kot je v nagovoru, ob večerni podelitvi nagrad najboljšim, dejal  Leon Korošec, član uprave Elana.

»Bojanov turnir je del naših sedemdesetih let. Bistvena so dolgoročna partnerstva, kjer gre podjetje skozi vzpone in preizkušnje. Bojanova zveza z Elanom je vezana na več kot pol Elanovega obstoja. Z njim smo našli »modus vivendi« (dobeseden prevod, način življenja oziroma smernice po katerih si vsak kroji svoje življenje v sožitju z drugim). Vi ste del Elana in mi del tebe,« je poudaril Leon Korošec.

»To pa ni bilo v scenariju,« je odreagiral Bojan Križaj, ki je nato podelil prehodni pokal,  bronasto plastiko stiliziranega igralca golfa, Dejanu Robidu, ki je tako kot mlada Vida Obersnel, zbral 30 bruto točk. Tudi lani je bila med ženskami bruto zmagovalka Vida le, da je bil zmagovalec pri moških Srečko Medven, ki je zmagal tudi prvi turnir leta 2011 in to ponovil še naslednje leto. Leta 2013 je zbral največ bruto točk Aleksander Kavčič. Med ženskami je prvo leto zmagala Darja Perovič, leto kasneje Janja Vidmar, ki je naslednje leto ponovila uspeh.

»Brez prijateljev in sponzorjev, med katerimi moram posebej omeniti vsakoletnega, Porsche, Porsche, ki so pripeljali vozila in športni dvosed Boxer namenili, na peti luknji tistemu, ki bo z enim udarcem spravil žogico v luknjo. Prav vseh 72, ki smo igrali, je to poskusilo, a nobenemu ni uspelo,« je dodal Bojan, ki je letos turnir požlahtil še z dvema velikima sponzorjema, zavarovalnico Allianze in Golf Haus verigo trgovin, zastopal jo je Dušan Delnegro pa tudi mnogimi drugimi.

Kljub temu, da je vsenaokrog deževalo je bila Hraška gmajna z golf igriščem prava oaza brez dežja, tako, da so turnir, v zadovoljstvo vseh uspešno sklenili z nastopom plesne skupine Špela.

Bojan, je povabil k mikrofonu tudi prvega človeka Elan Inventa, Miha Štera, ki je dejal, da je le še Herman Poklukar, dolgoletni Elanov zastopnik v Kanadi, ki je tudi igral, starejši.

Šter je dejal, da se ob opremljanju dvoran in igrišč, ukvarjajo tudi z drugimi projekti.

»Letos je bil zagotovo najbolj odmeven najstrmejši ZIP LINE na svetu, ki smo ga postavili od najvišjega zaletišča do izteka planiške velikanke.  Predlagam, da med udeleženci turnirja izžrebamo nekaj srečnežev, ki bodo lahko to napravo tudi preizkusili,« pove Šter. Na ZIPLINE je povabil tudi Bojana Križaja.

Najlažje ženske smuči, ki jih delajo v Elanu in ne presegajo težo ženske torbice, je dobil izžrebanec Tomaž Čižman. Moški par pa Miran Gašperšič. A je le-ta z največjim veseljem zamenjal smuči s srečnežem, ki je bil v žrebanju Porscheja povabljen na testiranje porschejevih vozil na stezi v Istambulu, a ta se dogodka ne more udeležiti.

Vasja Potočnik iz Porsche Slovenija je dejal, da je bil turnir z Bojanom Križajem doživetje in da bodo zraven tudi prihodnje leto.

Če sta slovensko smučanje na zemljevid zmagovalcev vpisala trener in njegov varovanec – Tone Vogrinec in Bojan Križaj, ki si je s tem prislužil tudi  sloves narodnega junaka, se oba zdaj dobivata tudi na golf igriščih. Tona z Alenko  je bil gost tudi tega turnirja.
Bojan Križaj je v nedavni kolumni o Wengenu, Kranjski Gori, Kitzbuhlu, Madonni Di Campiglio zapisal:

»Nisem tip človeka, ki bi se nenehno prepuščal nostalgiji in spominom. Preteklost je pač preteklost in raje živim v sedanjosti ter mislim na prihodnost. A občasno se mi, še sam ne vem od kje, vendarle prikradejo te sladke misli. Takrat se zavem, da se moram prav smučanju zahvaliti za skoraj vse, kar se mi je dobrega zgodilo v življenju.«

Kot posebno presenečenje večera v klubski hiši  je bil Pero Lovšin trio.

Koga smo opazili

Na petem golf turnirju  smo med nekdanjimi smučarji opazili, Jureta Koširja, Blaža jakopiča, Borisa Pesjaka, Tomaža Čižmana, Mirana Gašperšiča, Andreja Kozelja, Cena Štravsa, Dušana Goriška, Christiana Mayerja, Bojano Kavčič Dornig.
Na turnirju sta bila tudi nova lastnika igrišča, zakonca Šolak, Gordana in Dragan.  Zadnji dve mesti pa sta si razdelila zakonca  Andreja Kocijančič in njen mož Janez. S to razliko, da je Andreja dobila nagrado, ker je žogico udarila najbližje črti na drugi luknji.
 

Več iz te teme:

Komentarji: