Golf igrišče Royal Bled je zmagovalec

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Večer  pred sinočnjim zaključkom 21 golf borze, ki jo je prvič gostila Slovenija, so se v Kraljevi klubski hiši Royal Bled zbrali člani,  »World of leading golf«,  združenja najboljših igrišč sveta.
Njihov predsednik, Nemec,  Claus A. Feldt je bil podeljevalec letošnjih golf oskarjev v šestih kategorijah.  Med letošnjimi 26 kandidati so bili kar v dveh kategorijah nominirani tudi lastniki in vsi, ki skrbijo za prenovljeno  Royal Bled golf igrišče.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


V kategoriji urejenosti igrišča so predstavili vse nominirance in nato utemeljili, zakaj si nagrado zasluži Royal Bled golf igrišče. Menager igrišča Aljoša Berc in Mateja Zavadlal, vodja  Kraljeve klubske hiše sta odšla po priznanje.


Na slavnostni večerji so se gostitelji ponovno izkazali, tako po organizaciji kot kulinariki. Verjetno so s tem pregnali pri morebitnih skeptikih  še zadnje  dvome o tem, ali je šla nagrada v prave roke. Kot je dejal  Aljoša  Berc povabljenim,  sta lastnika v zadnjih letih vložila v prenovo igrišča in novo  infrastrukturo 20 milijonov evrov. Igrišče ima povsem zasluženo naziv  Royal Bled.
Po letošnji tridnevni golf borzi,  pod streho Gospodarskega razstavišča, namenjeno  izključno strokovnemu srečanju lastnikov golf igrišč vsega sveta in organizatorjem golf potovanj,  se bo število posameznikov in skupin, ki iščejo nove golf destinacije povečalo.  Največ prav na  Royal Bled  igrišču, ki mu od letošnjega leta daje vrhunski  vzdrževalni servis  Steve Chappell, Anglež, ki se ponaša s kar nekaj pripravami igrišč, kjer so odigrali turnirje Rayder cupa.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Posamezniki, ki se trudijo s promocijo golfa v Sloveniji, so pred tremi leti na tem specializiranem sejmu dobili priznanje za obetavno in neodkrito golf destinacijo. Nato so znali prepričati STO in vse druge, da so organizatorji  IGTM prišli v Slovenijo.


K sodelovanju v tem velikem projektu, pripotovalo je več kot tisoč  posameznikov iz 65 držav, so povabili še sosednjo Hrvaško in Avstrijo.  Vsem, ki so to želeli so omogočili oglede in igranja na vseh igriščih. Vedeti je treba, da se v Evropi z rekreativnim igranjem golf ukvarja, bolj ali manj redno, 8 milijonov ljudi, ki so, gledano skozi oči STO,  več kot dobri gostje in če k temu turističnemu paketu dodajo še pridevnike, zelena, butična golf destinacija, lahko Slovenijo tudi tako naredijo še bolj turistično zanimivo in prepoznavno.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Na zaključni slovesnosti so sinoči  v treh kategorijah že devetnajstič podelili nagrade razstavljalcem, oziroma ponudnikom . V kategoriji  naj golf destinacij šest nagrad, tri za golf resorte in štiri za igrišča s trajnostnimi vidiki.


Je pa treba vseeno dodati, da v Sloveniji število aktivnih igralcev upada, a je bilo, po informacijah Golf zveze Slovenije, odigranih v letošnji sezoni približno enako številko krogov po igriščih. Od slovenskih je šest takih z 18 luknjami, vsi drugi jih imajo po 9 ali manj.


A le na Blejskem golf igrišču, zgrajenem leta  1937, so novi lastniki znali in zmogli zbuditi spečo golfsko Trnuljčico. 
 

Več iz te teme:

Komentarji: