Golf turnir na strehah Dunaja

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Središče Dunaja se bo med 14. in 15. aprilom 2017 prelevilo v golf igrišče z 18 luknjami. Mogoče bo igrati po parkih, pred mestno hišo in opero ter po strehah višjih stavb.

Najbolj prepoznavne točke avstrijskega glavnega mesta bodo aprila dobile svoje golf luknje. Mestna občina je namreč izdala dovoljenje za dvodnevno mestno golf igrišče. V parkih Burggarten in Volksgarten ter tudi pred glasbeno dvorano Musikverein bodo organizatorji postavili golf luknje z dolžino od deset do 100 metrov. Osrednje prizorišče bo na trgu pred dunajsko mestno hišo, kjer bo kar devet lukenj. Udeleženci bodo žogico lahko udarili tudi z višine, natančneje s strešne terase nekdanjega poslopja Erste Bank. Da ne bodo ogroženi ljudje ali okna, bodo igralci uporabljali mehke žogice.

Pred mestno hišo bo obiskovalcem na voljo tudi tako imenovana dobrodelna luknja, kjer bodo svojo srečo ali veščine lahko preskusili vsi, tudi za otroke bo poskrbljeno.

Dogodki „Golf v mestu“ (In City Golf) v različnih mestih potekajo že od leta 2010, njihov namen pa je nad tem športom navdušiti ljudi, ki ga še niso igrali. Med drugim so udeleženci v preteklosti lahko žogico udarili tudi z berlinskega Hotela Adlon proti brandenburškim vratom, na Dunaju pa bo turnir letos organiziran prvič.

Turnirja se bo udeležilo 72 igralcev s strani pokroviteljev, ostala podjetja pa lahko dodatna mesta še zakupijo. „V nasprotju s klasičnim golf turnirjem na igrišču dogodek In City Golf zaradi tisoče pešcev in gledalcev zagotavlja veliko večjo odmevnost. Za gledalce pa hkrati predstavlja idealno priložnost, da prvič tudi sami v roke primejo golf palico,“ pravijo v Golf zvezi Avstrije. 

Fotografija:
Mestna hiša na Dunaju © Eurocomm PR/Ursula Gangl

 

Ana Mravlje

Predstavnica za medije

 

Več iz te teme:

Komentarji: