Gorsko kolesarjenje. Na Slavnik in pašta fešto

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Naslednji konec tedna, 5. maja 2019, bo v Hrpeljah že 3. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki zaradi dobre organizacije in privlačnih razgibanih pobočij Slavnika postaja osrednji gorsko kolesarski dogodek v Sloveniji in širši regiji.

Tudi letos organizator pričakuje razprodano prireditev. Poleg 519 udeležencev (lani 518) vzdolž treh tekmovalnih tras (29 km, 50 km in 81 km) je letošnja novost 7 km trasa Lisička, namenjena predvsem družinam, otrokom in vsem ostalim manj pripravljenim udeležencem, vedno več pa je tudi obiskovalcev pestrega dogajanja na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah.

ni podpisa
ni podpisa
Foto: Jožef Rebula

 

Z najkrajšo traso organizatorji širijo eno od temeljnih poslanstev dogodka - približujejo gorsko kolesarjenje širši javnosti, z brezplačnim poligonom in mini MTB tekmovanjem pa navdušujejo za kolesarjenje tudi najmlajše. Za krepitev turističnega potenciala bo v soboto poleg uvodne »Pašta fešte« udeležencem in obiskovalcem na voljo še brezplačen voden pohod po Naravoslovni zgodovinski učni poti Hrpelje, s čimer se zaokrožuje dogajanje tudi za družine.

Zaradi omejenega števila prijav in nižje prijavnine je smiselna prijava na maraton preko spleta.


 


Goran Sambt

Foto naslovka: Rafael Volčina
 

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: