Herbalife in Specialna Olimpijada z roko v roki

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Herbalife, svetovno podjetje na področju prehrane, je naznanilo sodelovanje s Specialno Olimpijado. V skupni vrednosti 1 milijon ameriških dolarjev bo podjetje podprlo programe za telesno pripravljenost organizacije po vsem svetu, s čimer želi poudariti pomen telesne dejavnosti ter izboljšanje prehrane in hidracije.

Svetovno podjetje Herbalife Nutrition, ki zaposluje več kot 300 znanstvenikov in 36 doktorjev znanosti, specializiranih za področje prehrane in športa, bo trenerjem, športnikom in širši skupnosti Specialne Olimpijade, nudilo strokovno znanje glede prehrane. Z njimi bo delilo tudi izobraževalne vsebine, vključno z video posnetki in drugimi materiali. 

“Specialna Olimpijada pomeni več kot zgolj tekmovanje športnikov,” je dejal Kyle Washburn, direktor za področje telesne pripravljenosti na Specialni Olimpijadi. “Naše športnike podpiramo z osnovanjem skupnosti na področju športa, zdravja in boljše telesne pripravljenosti.”

Kot del sponzorstva se bo Dana Ryan, doktorica znanosti in višji vodja za področje telesne pripravljenosti in izobraževanja za področje Herbalife prehrane pridružila svetovni ekipi Specialne Olimpijade za področje telesne pripravljenosti (v originalu: Special Olympics Global Fitness Task Force), s čimer bo doprinesla novo perspektivo in znanje za podporo športnikov, trenerjev, družin in podpornikov Specialne Olimpijade. Da bi dvignili ozaveščenost o pomenu pravilne prehrane ter zdravega in aktivnega življenja, bo na izbranih svetovnih trgih na beljakovinskih izdelkih Herbalife vključen poseben logotip Specialnih Olimpijskih iger. Projektna skupina Specialne Olimpijade za področje telesne pripravljenosti je mednarodni odbor strokovnjakov in športnikov, ki so svoje moči in znanje združili, da bi izboljšali nastope športnikov in njihovo zdravje.

“Naš cilj je približati prehrano ljudem po svetu in zagotoviti podporo tistim, ki iščejo zdrav in aktiven način življenja,” je dejal Michael O. Johnson, predsednik in generalni direktor podjetja Herbalife. “Naša globalna Herbalife skupnost je navdušena nad Specialno Olimpijado in njenimi vrhunskimi športniki. Ponosni smo, da jih lahko podpremo s prehranskimi produkti, produkti za telesno pripravljenost ter znanjem.” 

Že na poletnih svetovnih igrah Specialne Olimpijade leta 2015 v Los Angelesu, ZDA, so člani podjetja Herbalife Nutrition in njihovi zaposleni velikodušno sponzorirali približno 10 odstotkov športnikov, ki so tekmovali na takratnih svetovnih igrah. Dodatno je podjetje Herbalife darovalo 280.000 energijskih ploščic in omogočilo uporabo njihovih virov za podporo na tisoče športnikov, trenerjev in prostovoljcev.
 

Več iz te teme:

Komentarji: