Imena tekaških copat: Brooks Ravena

Fotografija: null
Odpri galerijo
null

null
null

V četrtek,  10. marca, bomo v Poletu O2 objavili tradicionalni pomladanski test tekaških copat. Predstavili bomo 71 parov najsodobnejše tovrstne obutve, v kateri se boste lahko pojavili že na prvi veliki tekaški prireditvi pri nas, na 16. malem kraškem maratonu v Sežani, eni najlepših in najbolje pripravljenih tekaških prireditev pri nas.

Brooks Ravena

Pri nas večina ljudi misli, da je Brooks novejša znamka tekaških copat, vendar ni tako – pri nas je le manj znana, oziroma je tako bilo, zadnjih dvajset let. Pred dvema desetletjema in še malo zraven, ko še ni bilo tako velike ponudbe tekaških copat, so tisti odlični rekreativci, pa tudi pol profi tekači, ki so hodili v tujino, predvsem na ulične teke v Italijo, znali povedati, da so vrhunske copate, ki jih pri nas ni, v Ameriki pa so top, tudi one z imenom Brooks (omenjali pa so še Saucony in pa New Balance, a slednji je malo drugačna zgodba).

Če se ne motimo, je Brooks enkrat v preteklosti  na kratko celo obiskal naše kraje, potem pa izginil, zdaj pa je že nekaj let prisoten tudi pri nas, copatom se dobro pozna, kako bogato zgodovino imajo, skrivnosti za njih ni, pri Brooksu vedo, kaj je treba storiti, da je tekač zadovoljen in hiter. In da za copate ne plača astronomske cene.

Model Brooks Ravenna 6 je dobil ime po predelu in ulici v Seattlu – od tam je Brooks tudi doma - ki vodita do parka Green Line. Pot je dolga nekaj maj kot pet kilometrov – in je vedno polna tekačev.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: