Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Imena tekaških copat: New Balance Vazee Pace

Kako so najznamenitejši tekaški copati dobili imena?
ni podpisa
ni podpisa
Pripravil Primož Kališnik, po Emily Polachek, running.competitor.com
23. 2. 2016 | 10:02
24. 2. 2016 | 09:02
2:32

Pred marčevskim velikim Poletovim spomladanskim testom tekaških copat razkrivamo, kako so nekateri znani modeli dobili svoja imena. Tokrat New Balance Vazee Pace.

V četrtek, 10. marca, bomo v Poletu O2 objavili tradicionalni pomladanski test tekaških copat. Predstavili bomo nekaj deset parov najsodobnejše tovrstne obutve, v kateri se boste lahko pojavili že na prvi veliki tekaški prireditvi pri nas, na 16. malem kraškem maratonu v Sežani, eni najlepših in najbolje pripravljenih tekaških prireditev pri nas.

Naš test, ki je najstarejši v državi, saj ima že več kot dve desetletji zgodovine, vodi Klemen Dolenc, tekaški trener, ki je pri preskusih  od prvega dne, in je zagotovo imel na nogah največ različnih copat; verjetno tudi v Evropi ni dosti podobnih preizkuševalcev, vsaj s tolikimi  izkušnjami ne.

Poletovi preskusi se od drugih ločijo predvsem po tem, da so neodvisni in da nihče od zastopnikov ali trgovcev ne vpliva na ono, kar je zapisano – na to smo zelo ponosni, in hkrati prepričani, da je prav to  ohranilo naš test pri življenju.

V tem času smo v časopise in revije zapisali ogromno imen, ki označujejo določene modele, vendar smo le redko pojasnili, kaj kakšno ime tudi pomeni, zakaj je tako, kot je.

Zdaj bo o v nekaj nadaljevanjih predstavil imena določenih modelov; zgodovino in pomen teh imen je pojasnila Emily Polachek na spletni strani running.competitor.com.

Torej:  ko se rodi nov model tekaške obutve mu je treba tudi najti primerno ime.  Včasih so imena le identifikacija. No, včasih pa zares spodbudijo našo radovednost. Predstavili bomo 11 modelov tekaških copat, ki jih krasijo zares zanimiva imena – in jih skušali pojasniti.

New Balance Vazee Pace

Francoski izraz« vas-y« pomeni »pojdimo« in  je navdihnil celotno kolekcijo Vazee proizvajalca New Balance.  Tudi model  Vazee Pace, ki  je prišel na trg lanskega julija. Copat spada med nevtralne treninške modele, v katerem se tekač počuti hitrega, sposobnega in v katerem preprosto steče.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine