Ironman 70.3: Kako to delajo v Dubaju

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Že februarja se je v Dubaju, tik ob znameniti stolpnici Burj AlArab, odvijal svetovno znani izziv IRONMAN 70.3 Dubai, na katerem so bili prisotni tudi predstavniki licenčnega tekmovanja v Sloveniji.

Namen obiska je bil videti, kako to delajo drugje in predstavitev Slovenije kot turističnega bisera.

Predstavniki slovenskega tekmovanja IRONMAN, vključno z  Milanom Erženom, direktorjem I FEEL SLOVENIA IRONMAN® 70.3® Slovenian Istria, in v družbi Erwina Dokterja, direktorja dirke IRONMAN.

Predstvanikom slovenskega organizatorja so se v Dubaju pridružili tudi  Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo,  Iztok Mirošič, državni sekretar iz Ministrstva za zunanje zadeve, in Bernard Šrajner, začasni odpravnik poslov na Veleposlaništvu RS v Abu Dabiju.

ni podpisa
ni podpisa

Ob robu dogodka IRONMAN 70.3 Dubai se je na prireditvenem prostoru v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) predstavila Slovenija s svojo turistično ponudbo zelene, aktivne in zdrave destinacije, ki je obiskovalce obenem vabila na dogodek I FEEL SLOVENIA IRONMAN® 70.3® Slovenian Istria.

Predstavitev Slovenije kot turistične destinacije in tudi gostiteljice tekmovanja IRONMAN je med obiskovalci požela precej zanimanja. Slovenija, zanimiva tako turistično kot z vidika poslovnih priložnosti, je z napovedano organizacijo svetovno znanega tekmovanja IRONMAN dodatno pridobila na prepoznavnosti tako v športni kot splošni domači in mednarodni javnosti. Glavni namen obiska slovenske delegacije v Dubaju je bil, poleg promocije slovenskega dogodka, tudi druženje s predstavniki drugih držav gostiteljic IRONMAN tekmovanja in seveda doživetje tekmovanja iz prve vrste.

ni podpisa
ni podpisa

Organizacija prvega slovenskega tekmovanja IRONMAN, ki bo potekalo 23. septembra 2018 v slovenski Istri in v sodelovanju s štirimi obalnimi občinami, Koprom, Piranom, Izolo in Ankaranom, je že v polnem teku. Prijave so se odprle 18. decembra lani in od takrat rastejo celo nad pričakovanji organizatorja. Največji delež prijavljenih tekmovalcev zaenkrat prihaja iz Slovenije ter sosednjih držav, Avstrije in Italije. 

 

Za več informacij o svetovnem tekmovanju in drugih dogodkih IRONMAN obiščite www.ironman.com. Medijska vprašanja lahko pošljete na slovenia70.3@ironman.com.

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: