Jutri je start izziva leta!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Samo še dan do prve etapne kolesarske dirke za rekreativne kolesarje in amaterje v regiji, SEALPS CHALLENGE. Edinstvena dirka se bo začela 12. septembra s kronometrom od Portoroža do Kort, končala pa se bo 15. septembra z etapo od Nove Gorice do Kranjske Gore.

Organizatorji dirke SEALPS CHALLENGE so združili moči z ekipo, ki skrbi za organizacijo na dirki po Sloveniji, zato si obetamo dirko na visoki ravni in predvsem varno štiridnevno premagovanje kilometrov za kolesarje. Za varnost bo vsak dan skrbelo 25 policistov na motorjih in 25 policistov na terenu, okrog 70 bo redarjev in vsaj 10 redarjev na motorjih.

Že pred časom so prireditelji dirke zaradi varnosti tekmovalcev spremenili traso tretje etape, ki sicer poteka iz Ljubljane do Nove Gorice, trasa bo šla preko Vrhnike in Logatca. Sprememba bo tudi na trasi prve etape. Zaradi omejitev pri zapori cest, bo kronometer nekoliko krajši, organizatorji so iz trase umaknili odsek Padna, na Korte pa se bodo kolesarji povzpeli iz Lucije preko Malije.

Sicer pa bodo cilji etap na atraktivnih lokacijah, konec prve etape bo pri Stari šoli Korte, v Ljubljani se bo naslednji dan kolesarjenje končalo na Špici, v Novi Gorici na gradu Kromberk ter za konec v centru Kranjske Gore.

Vsak dan bo po koncu vsake etape še pestro dogajanje. Po prihodu v cilj se bodo udeleženci lahko okrepčali z izdelki podjetja ProAction, ki bo poskrbelo tudi za okrepne postaje na trasi. Lahko si bodo privoščili masažo, ter se tako pripravili na večerni program s testeninko in razglasitvijo rezultatov, ki bo potekal na lokacijah, ki so blizu partnerskim hotelom SEALPS CHALLENGE. To so hoteli Lifeclass v Portorožu, Austria Trend Hotel v Ljubljani, hotel Perla v Novi Gorici ter hotel Kompas v Kranjski Gori.

Trenutno je prijavljenih blizu 100 kolesarjev iz 13 držav, približno 40 odstotkov je Slovencev in 60 odstotkov tujcev, najbolj oddaljen tekmovalcev prihaja iz Avstralije. Med prijavljenimi je tudi Poljak Robert Kubica, ki je športni javnosti znan kot voznik formule 1 in rallyja. Kubica se bo SEALPS CHALLENGE udeležil, če mu bodo obveznosti to dovoljevale.

Organizatorji skupaj z Aleksejem Dolinškom, trenerjem kolesarstva, organizirajo 26.8. ogled in vožnjo s kolesom po trasi druge etape od Portoroža do Ljubljane. Za prevoz in okrepčila na poti bo poskrbljeno, prostih pa je še nekaj mest.

Prijave na SEALPS CHALLENGE se bodo zaključile 5. septembra.
Prijave na: http://sealps.com/registracija/

 


OPISI ETAP

1. ETAPA: Portorož – Lucija – Sečovlje – Lucija – Malija – Korte
Skupaj 17 km in 420 višinski metrov.
Štart ob 15:00 uri nasproti hotelov Lifeclass, cilj pa pri Stari šoli Korte.

2. ETAPA: Portorož – Izola – Koper – Kozina – Razdrto – Postojna – Unec – Cerknica – Rakitna – Podpeč – Ljubljana
Skupaj 135 km in 2.150 višinski metrov.
Štart ob 9:00 uri nasproti hotelov Lifeclass, cilj pa v Ljubljani na Špici.

3. ETAPA: Ljubljana – Vrhnika – Logatec – Godovič – Col – Ajdovščina – Nova Gorica, Kromberk
Skupaj 95 km in 1.130 višinski metrov.
Štart ob 9:00 uri v Ljubljani pri štadionu Stožice, cilj pa na gradu Kromberk pri Novi Gorici.

4. ETAPA: Nova Gorica – Kanal – Kobarid – Bovec – Trenta – Vršič – Kranjska Gora
Skupaj 116 km in 2.300 višinski metrov.
Štart ob 9:00 uri v Novi Gorici nasproti hotela Perla, cilj pa v centru Kranjske Gore.

Skupaj bodo udeleženci SEALPS CHALLENGE premagali 363 km in 6.000 višinskih metrov.

Prijavljeni na SEALPS CHALLENGE prihajajo iz 13 držav

Cilj prve etape bo pri stari šoli Korte, danes preurejena v kolesarjem prijazno namestitev, včasih pa ena najstarejših šol pri nas, ki je delovala pred skoraj 200 leti

Lokacija cilja druge etape – Špica v Ljubljani


4. etapa SEALPS CHALLENGE bo potekala po dolini Soče

Grad Kromberk,   lokacija cilja tretje etape

Vršič - zadnji in najdaljši vzpon na SEALPS CHALLENGE preizkušnji

 

KAJ JE SEALPS CHALLENGE?
Gre za dirko parov, kjer bodo kolesarji v štirih dneh prekolesarili od morja do slovenskih alp. Med vožnjo po trasi štirih etap, bodo kolesarji premagali 363 km in 6.000 višinskih metrov, ter preizkusili meje svojega telesa in izkusil izziv tekmovanja na etapnih dirkah. Udeleženci bodo lahko uživali v prelepi trasi ter v sproščenem druženje po vsaki etapi.

KDO PODPIRA SEALPS CHALLENGE?
Edinstveni kolesarski izziv, namenjen rekreativcem in amaterjem, podpirajo štirje odlični cestni kolesarji Luka Mezgec, Kristijan Koren, Primož Roglič in Borut Božič. Podpirajo ga tudi kolesarjem prijazen hotel Stara šola Korte, podjetje ProAction, ki bo na dirki skrbel za masaže in športne prehrambene dodatke, priznani trener kolesarstva Aleksej Dolinšek, ki skrbi za pripravo udeležencev, Peugeot Rodex ter občine v katerih SEALPS gostuje: Piran, Ljubljana, Nova Gorica in Kranjska Gora.

Jan Starman

 

Več iz te teme:

Komentarji: