Kako razvajati vašega najljubšega tekaškega partnerja

Objavljeno
22. september 2018 10.09
Posodobljeno
22. september 2018 10.09
M.C.
M.C.
Nekateri tekači ne uživajo v samostojni vadbi in za svoje dogodivščine izbirajo partnerje, ki jih motivirajo in z družbo olajšajo naporne kilometre. Tekaški partner, najsibodi življenjski partner, najboljši prijatelj, član družine ali pa sorodna duša, tega ne počne samo zaradi sebe, ampak tudi zaradi vas. Zato se mu oddolžite, načinov je ogromno.

Pranje tekaških oblačil - Če je vaš tekaški partner tudi življenjski partner, potem mu prihranite nekaj dela, mu operite vsa tekaška oblačila, se ne pritožujte kako smrdijo in jih po pranju in sušenju lepo zložite, na vrh pa postavite energijski gel, češ, kdaj greva spet premagovati kilometre?

Masaža - Ultimativno tekaško žrtvovanje je masaža nog. Če boste to storili svojemu tekaškemu prijatelju ali prijateljici, boste ugotovili, da hvaležnost ne pozna meja. Če niste dovolj sproščeni, kupite prijateljici pedikuro ali prijatelju profesionalno masažo. Odlično božično darilo, kajne?

Prazniki - Prazniki ne prinašajo prostih tekaških dni in tako je prav. Naj bo tudi darilo tekaško obarvano. Startnina za katero izmed prihajajočih tekaških prireditev je zagotovilo, da bosta zopet tekla skupaj in še dodatna motivacija za vašo boljšo tekaško polovico. Še to: če vas na tekaški prireditvi prehiti, mu/ji zlomite noge. Hec.

Potrpežljivost - Če je vaša tekaška partnerica ali partner usekan na številke, pokurjenje kalorije, pretečene metre, narejene korake, izkoristek kisika, porabo energije, ... skratka, če je usekanec na številke, mu pustite veselje. No, kdaj lahko pripomnete kako razgledan in čudovit je, kar tako, da se bo bolje počutil.

Čakanje na cilju - Če ste hitrejši od dvojice ali zaradi poškodbe ne morete sodelovati na malem maratonu ali polmaratonu, partnerja v cilju pričakajte z vrečko presenečenja. Najljubše pivo, nove in sveže nogavice in vse za penečo kopel. Če ste si blizu, skočita v banjo kar oba.

Poškodba - Ko vam slabo počutje prepreči tekaški zmenek, pojdite tja s kolesom in spremljajte svojega partnerja. Stavek: "Ježeš, kako imaš nabildane noge," vedno vžge.

---

Malenkosti so tiste, s katerimi bo vaš naslednji tek v paru še lepši.