Kolesarska bunker tura

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zadnjo soboto v maju lahko izkoristite za precej nenavaden kolesarski izlet.

 

V nekanji Jugoslaviji smo živeli svoje življenje, praznovali Dan mladosti… Medtem so na drugi strani železne zavese naši sosedje Madžari ves čas živeli v prepričanju, da jih bo Jugoslavija napadla. Vpričo tega dejstva so dolga leta gradili zaščitne objekte oz. bunkerje vzdolž meje z Jugoslavijo. Prav takšen gigantski objekt je v neposredni bližini meje med državami. Mi ga bomo seveda obiskali, zato smo se v Turističnem društvu Palinka odločili, da se 25. maja podamo na kolesarsko bunker turo ob nekdanji železni zavesi.

Tudi tokrat bomo vozili med Lendavskimi goricami, vinogradi in bujnimi gozdovi na Madžarskem. Sama trasa za kolesarske turiste omogoča zanimivo in poučno spoznavanje naše preteklosti. Med kolesarjenjem si bomo lahko ogledali spominski kraj povezan z železno zaveso, protiletalsko zaklonišče v kraju Lovaszi, ki je bilo med najpomembnejšimi zaklonišči ne le v regiji, ampak tudi na Madžarskem. Ne bo manjkalo niti degustacije vin, na koncu pa bomo turo zaključili z domačimi, za naše kraje značilnimi jedmi.

Tekst: vir:www.lendava-on.net

Datum: 25.05.2019 ob 09.00 uri izpred vaško-gasilskega doma v Čentibi pri Lendavi. Sama proga je dolga slabih 40 km in ima okrog 550 višincev. Tempo je zmeren, vozi se v skupini, slabše pripravljene kolesarke in kolesarje se počaka. Pred turo bo na mestu starta na voljo okrepčilo in prigrizek. Glede na dosedanje izkušnje nas vse čaka prijetno kolesarjenje, veliko druženja in kvalitetna organizacija.

Startnina znaša 15 eur, potrebno pa se je vnaprej prijaviti na e-naslov: lendavaonnet@gmail.com

Sama prijava je samo zaradi tega, da organizatorji okvirno vejo, koliko potencialnih kolesark in kolesarjev bi se ture udeležilo, saj se samo plačilo izvrši na mestu starta ture. Vkolikor bi prišlo do večjih sprememb pri organizaciji ali bi bilo potrebno dodati kakšno pomembno obvestilo… bom to še naknadno uredil! Kolesarke in kolesarji: vabljeni na Kolesarsko bunker turo ob nekdanji železni zavesi!

 

Več iz te teme:

Komentarji: