Končno: nepremočljivi Mizuno Wave Rider 20 G-TX

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa


Dolgo časa smo model preizkušali kot klasični tekaški model in se spraševali, kdaj nam ga bo proizvajalec ponudil v izvedbi z membrano. Zdaj se je zgodilo. Pišeta Klemen Dolenc in Jure Vajs, foto Mirko Kunšič

Po preizkusu vam lahko zatrdimo, da so to univerzalne copate, s katerimi lahko tečete vsaj osem mesecev na leto ne glede na vreme in tekaško podlago. Tek z njimi bo pravi užitek od zgodnje jeseni do pozne pomladi.

Že takoj ob prvem stiku so bile copate zelo udobne, saj zagotavljajo dober oprijem stopala tako v sprednjem kot v petnem delu. Pri preizkusu na asfaltni podlagi smo občutili odlično blaženje vzdolž vsega podplata, hkrati pa dobro odzivnost pri hitrejšem teku. Med tekom pa makadamskih in gozdno-travniških poteh je bil model zelo stabilen, tudi na spustih.

ni podpisa
ni podpisa

Univerzalnost modela nam je potrdil zadnji dveurni preizkus, ki je vseboval vse tekaške terene, podlage in premagovanje višinske razlike 500 metrov. Preizkus moškega in ženskega modela smo opravili na trasi grebena Brezniških peči (Vrba–cerkvica sv. Lovrenca–Titova vas–Završnica–Vrba).

Polega že poudarjenih dobrih lastnosti na asfaltu in makadamu se je model zelo izkazal na mešanem terenu (travnato-gozdnate poti, skalnati teren, blato, sneg, makadam, asfalt). Na mokri podlagi poleg popolne zaščite pred vlago in blatom ponuja tudi dobro stabilnost in oprijem podplata z vsemi zahtevnimi podlagami. Pri strmih vzponih in spustih, ko smo iz teka prešli v hitro hojo, smo vedno občutili popoln oprijem stopala s čevljem in čevlja s podlago. V vseh mokrih in blatnih predelih se je neprepustna membrana iz goreteksa res izkazala za neprepustno, kar sta potrdila tudi delni potop obutve v potok in suha nogavica po testiranju. Teža moškega modela je 334 gramov, ženskega pa 274 gramov.

ni podpisa
ni podpisa

Za vse lahke in srednje težke tekače, ki bi radi za svoje tekaške avanture imeli le en par copat, je Mizuno Wave Rider 20 G-TX popolna izbira! Za zgornjimi besedami trdno stoji testna ekipa, ki so jo sestavljali Urša, Jure in Klemen. Če kaj od tega ni res, nas lahko pocukate za ušesa!

Cena: od 104,00 do 143,00 evrov
Kupite jih lahko tu!

Več iz te teme:

Komentarji: