Lightweight ali minimalizem je zakon

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kolesarski brezrokavnik je za kolesarje eden tistih kosov opreme, ki jih uporabljajo vse leto.

Spomladi in jeseni se obnese predvsem na spustih, v poletnih večerih pa pride prav, če se po poznopopoldanskem treningu ustavimo še na kakšni pijači. Ta mesec sem za vas testirala kolesarski brezrokavnik LASTLOS znamke Lightweight, kolekcija Edelstoff.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Sprednji in ramenski del sta zašita iz posebne tkanine, triplastnega laminata, ki je odporen proti vetru in vodi, dovoljuje pa dihanje in s tem preprečuje dodatno potenje med nošenjem. Tkanina je izredno odporna tudi proti mehanskim poškodbam, kar pomeni, da je ne boste zlahka strgali. Piko na i ji dajeta še ekološki certifikat in dejstvo, da za proizvodnjo najmanj 50 odstotkov energije porabijo iz obnovljivih virov.

Zadnji del brezrokavnika je mrežasta tkanina iz mešanice poliestra in volne merino, ki slovi po naravnem antibakterijskem učinku ter preprečevanju neprijetnega vonja. Mreža pa poleg tega z odvajanjem vlage omogoča uravnavanje telesne temperature.

Mene je poleg omenjenih specifikacij navdušil tudi aerodinamični dizajn s podaljšanim zadnjim delom, da brezrokavnik ne leze gor in ostane tudi med vožnjo ves čas na istem mestu. Zelo uporabni sta tudi odprtini na hrbtni strani, ki omogočata dostop do žepov na dresu. Minimalistični brezrokavnik se da tudi minimalistično zložiti, kar pomeni, da v žepu dresa zavzame malo prostora.

Pri Lightweightu težijo k neizmerni lahkosti, zato velja poudariti, da tudi njihov brezrokavnik tehta peresno lahkih 92,3 grama. Njihov moto je minimalizem v črni barvi, zato ga najdete le v klasično elegantni črni.

ni podpisa
ni podpisa

Cena tega pregrešno dragega ter materialno in estetsko dodelanega kosa oblačila je 159 evrov. Brezrokavnik sem v preizkus dobila pri uvozniku, za vse informacije se lahko obrnete na: info@catalina.si

Dr. Marjetka Conradi je znanstvenica, raziskovalka in udeleženka kolesarskih tekmovanj na višji ravni.
 

Več iz te teme:

Komentarji: