Ljubljana ta teden gosti najboljše mlade umetnostne drsalce na svetu

Ljubljanska Hala Tivoli bo konec tedna prizorišče mednarodnega mladinskega tekmovanja za svetovni pokal v umetnostnem drsanju.
Fotografija: Mariia Pinchuk and Mykyta Pogorielov (UKR). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 
Odpri galerijo
Mariia Pinchuk and Mykyta Pogorielov (UKR). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 

Na drsališču slovenske prestolnice se bo med 23. in 25. septembrom pomerilo kar 85 najboljših umetnostnih drsalcev v mladinski kategoriji na svetu. V boj za medalje kar 85 tekmovalcev, med njimi tudi varovalci slovitega Plushenka.

image_alt
Kolesarski dan v Kranju


Zveza drsalnih športov Slovenije je ponovno prejela možnost organizacije tekmovanja za nagrado Juinor Grand Prix – gre za največje mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju v kategoriji mladincev in mladink. Slovenija je takšno tekmovanje že gostila leta 2016 in 2018 in tudi tokrat se bodo za Veliko nagrado Ljubljane umetnostni drsalci borili v kar treh kategorijah: ženske, moški in plesni pari.
 
V Ljubljano pa v boj za zlata odličja svoje varovance pošiljata tudi obe sloviti ruski šoli umetnostnega drsanja: Sambo 70, katere glavna trenerka Eteri Tutberidze ima v svojih vitrinah trenutno največ aktualnih evropskih, svetovnih ter olimpijskih prvakov ter akademija ruskega velezvezdnika Evgenija Plushenka, ki s svojimi tekmovalci prav tako niza uspeh za uspehom. Upravičeno si obetamo, da bomo na tivolski ledeni plošči videli tudi kar nekaj četvornih skokov, ki v zadnjem letu postajajo stalnica največjih tekmovanj.   
 

Na ledu tudi štirje obetavni slovenski drsalci

 
Karina Safina in Luka Berulava (Gruzija). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 
Karina Safina in Luka Berulava (Gruzija). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 

Med 85 prijavljenimi tekmovalci iz 31 držav se bodo predstavile vse drsalne velesile. V Ljubljano prihajajo številčne reprezentance Rusije, Koreje, Kanade, Združenih držav Amerike, Japonske in Italije. Slovenske barve bodo zastopali kar štirje tekmovalci. V kategoriji mladincev David Sedej, v kategoriji mladink pa Manca Krmelj, Julija Lovrenčič in Klara Sekardi.
 
Tekmovanje bo potekalo vsako popoldne od 23. do 25. septembra. Zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja okužb s koronavirusom, bo tekmovanje zaprto za obiskovalce, vsi ljubitelji drsanja pa si bodo nastope svojih favoritov lahko ogledali preko spletnega prenosa v živo.    
 
Ljubitelji drsanja lahko informacije o prenosu v živo najdejo na spletni strani ISU https://www.isu.org/figure-skating/events/junior-grand-prix-of-figure-skating
 
 

Urnik tekmovanja:


Četrtek, 23. september 2021 od 14.00 do 23.00
Ženske kratki program
Moški kratki program

Petek, 24 september 2021 od 15.00 do 21.30
Plesni pari, ritmični ples
Moški dolgi program
Podelitev medalj moški

Sobota, 25. september 2021 od 12.00 do 21.30
Ženske dolgi program
Plesni pari dolgi program
Podelitev medalj ženske in plesni pari
 
Ava Marie Zuiegler (ZDA). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 
Ava Marie Zuiegler (ZDA). FOTO: Jurij Kodrun - International Ska International Skating Union 

Komentarji: