Maraton Franja BTC City. Spet nekaj novega

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kaj novega lahko ponudi Franja? Mar ni vsako leto enaka zgodba, enak krog?

Kolesarski praznik, kolesarski festival, je pred durmi. Klet Emporiuma, podjetniško vozlišče ABC HUB, je gostilo prireditev, ki je jasno nakazala povsem nove smernice maratona Franje. Tisti ki natančneje spremljamo ta dogodek, smo vedeli kaj bo povedano. No, nismo bili čisto prepričani, ker je med povabljenci sedel tudi Tof, Tone Fornezzi, in če je on poleg, človek nikoli ne ve kaj bo. Da, on je eden od treh očetov maratona, tudi to že vemo. Poleg je sedel še Janez Winkler, pričevalec s televizije, spomnimo se ga, kako je nedavno pričeval o vsem kar se je dogajalo po drugi svetovni vojni in pred osamosvojitveno vojno.

ni podpisa
ni podpisa

Mladi harmonikar je igral vsem, ne samo sivima glavama v naslanjaču. Levo Janez Winkler, desno Tone Fornezzi Tof.

 

Povezovalka programa je zvrstila vse zaslužne brez katerih bi ne bilo tega kolesarskega festivala. Najbolj zanimiv govor je imel predsednik KD Rog, Aleks Štakul, ki je lepo in nazorno povedal, koliko je Franja zaslužna za prepoznavnost te športne panoge pri nas. Drugi najzanimivejši govor je imel Gorazd Penko, ki je povedal zakaj so v urnik dodali še Barjanko. Zato, ker je to svetovni trend… makadamkanje postaja nova zvrst kolesarjenja in vsi spodobni svetovni maratoni zdaj pospešeno dodajajo makadamske odseke v prej popolnoma asfaltno traso.

ni podpisa
ni podpisa

Jože Mermal je spet dokazal, kako odličen govorec je.

 

Bomo videli ali bo Brjanka postala popularnejša od Franje. Skoraj bi moralo biti tako. Ne morem, da ne bi napisal kaj je povedal Tof. Predvolilno obdobje je in spodobi se, da se pove kaj v politično smer. Verjetno ga je podkurilo vprašanje ali bo Barjanka boljša od Franje. Če na volitvah zmaga SDS, kar je po Tofovih besedah Stranka Desnega Sranja, potem bo ime maratona Franje dobilo dugačno ime. Poskusi v preteklosti, da bi se ime res spremenilo, so bili baje pogosti in napadalni in nadležni, vendar Winkler in Tof se nista dala. Franja bo večno Franja, na koncu zavpije Tof. Mi verjamemo, ne moremo pa verjeti, da je koga od slovenskih državljanov to ime zmotilo. Mladi itak najprej pomislijo na tisto Franjo iz Naše male klinike!

 

ni podpisa
ni podpisa

Očeta maratona Franje, sta se spomnila še na pokojnega tretjega očeta Zvoneta Zanoškarja.


Potem je prikupna povezovalka programa mikrofon podala še Jožu Mermalu, ki vedno navduši z govorom brez zapisanega. Na pamet pove toliko koristih besed, da podjetje ali samostojni podjetnik z lahkoto pristane v sponzorstvo.

ni podpisa
ni podpisa

Gorazd Penko je povedal, da je Barjanka prihodnost Franje.

 

 

Razmišljanje ob koncu je šlo v smer vprašanja, zakaj še potrebujemo tiskovne konference, če pa že vse vemo. Zato, da pogostimo novinarje? Zato, da se uradno obelodani prihajajoči dogodek? Zato, da novinarji v svet ponesemo novice, ki jih že vsi poznajo? No, najbrž ne vsi, zgolj samo tisti, ki jih določen dogodek res zanima. Mar tiskovne konference poganjajo razvoj? Najbrž ga, sploh pa tiste, ki povedo nekaj kar še nihče ni slišal. Vendar teh je tako malo...

Več iz te teme:

Komentarji: