Mia Radotić: nestrpno čaka novo sezono

Fotografija: Mia Radotić Ljubljana 3.7. 2015
Odpri galerijo
Mia Radotić Ljubljana 3.7. 2015

Predstavljamo članice ženske slovenske poklicne kolesarske ekipe. Tokrat tekmovalko, ki je sicer doma v sosednji Hrvaški.

Mia, kako bi se na hitro predstavili?

Sem Mia in prihajam iz Hrvaške. Sem vesela in družabna oseba, ki je zaljubljena v šport, posebno v kolesarstvo.

Kakšni so bili vaši kolesarski začetki in kaj vam ta šport pomeni danes?

Kolesarim že od malega, pri desetih letih sem dobila prvo cestno kolo. Ampak takrat je bilo žensko kolesarstvo zelo slabo razvito, posebno na Hrvaškem, zato sem začela trenirati druge športe. Pred nekaj leti pa sem se začela s kolesarstvom ukvarjati bolj aktivno.

Katera tekma, nastop, rezultat … vam največ pomeni?

Zelo sem vesela za svoj prvi Giro Rosa v letu 2014; tam sem se prvič v eni izmed etap uvrstila med dvajseterico. Pa tudi Giro Rosa 2015, kjer je bila prva etapa v Ljubljani in sem dosegla deveto mesto.

Žensko kolesarstvo je v primerjavi z moškim podcenjeno. Kako to komentirate?

Ne samo kolesarstvo, ampak na žalost vsak šport, v katerem tekmujeta oba spola, razlika med moškimi in ženskami je velika. Vedno na vse gledam optimistično in upam, da se bo tudi ta razlika med spoloma zmanjšala.

Kako ste zadovoljni z letošnjo sezono?

V redu. Kakor katera dirka. Vedno težim k še boljšim rezultatom, zato nisem nikoli čisto zadovoljna, vendar me to žene naprej in motivira za treninge. Na žalost sem na evropskem prvenstvu zbolela, tam sem imela dejansko zelo veliko možnosti za dober rezultat, profil proge mi je ustrezal in bila sem v dobri formi. Nekaj dni prej sem Prudential Ride London končala na 13. mestu, vendar pa je to šport, kjer ni dovolj samo želja, tako da nestrpno čakam novo sezono.

Kje boste nadaljevali kariero?

Nimam še podpisane pogodbe, vendar pa sem se pogovarjala z Gorazdom Penkom in ostajam v ekipi BTC City Ljubljana.

Kje se vidite v prihodnosti?

Živim iz dneva v dan, tako da težko odgovorim na to vprašanje, vendar mislim, da bom nekako vedno ostala povezana s kolesarstvom.

Več iz te teme:

Komentarji: