Mini oviratlonci – navdih za vsakega izmed nas

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Športno društvo Oviratlon je v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča za otroke, ki so tam na rehabilitaciji, že sedmo leto zapored pripravilo mini oviratlon, na katerem je otrokom pri premagovanju ovir pomagalo rekordno število pomočnikov – znanih Slovencev in Slovenk.

Telovadnico URI – Soča je že pred začetkom dogajanja napolnjevala posebna energija, ki se je, ko je šlo zares, le še stopnjevala. Najmlajši oviratlonci so si z velikimi pričakovanji ogledovali poligon z osmimi ovirami, se po tihem spraševali, ali jih bodo zmogli premagati in kdo bo tisti znani obraz, ki jim bo pri tem pomagal. Izbor pomočnikov in pomočnic je bil res izjemen – toliko pevcev, igralcev, športnikov, televizijskih obrazov in radijskih glasov se v URI – Soča doslej še ni zbralo, nasmehi na obrazih najmlajših, ko so izžrebali svojega spremljevalca oziroma spremljevalko, pa so kazali, da se je marsikateri med njimi na pot čez ovire podal z osebo, s katero si je najbolj želel. Letos so za nasmehe in tudi solze sreče poskrbeli:

 

ni podpisa
ni podpisa


motokrosist Tim Gajser ter Bogomir in Vesna Gajser,
nogometaš, kapetan slovenske nogometne reprezentance Bojan Jokić,
košarkar Jaka Blažič,
nekdanji košarkar in glavni trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić,
voditeljici Darja Zgonc in Ana Praznik,
pevka Saša Lendero z možem Miho Hercogom,
pevka Nina Pušlar,
pevca Rok Ferengja (Rok 'n' Band) in Jani Kovačič,
raper in borec Denis Porčič – Chorchyp,
gledališki in filmski igralec ter pisatelj Ludvik Bagari,
igralec Tadej Pišek,
mladinski pisatelj in ultramaratonec Žiga X Gombač,
radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc,
smučar Štefan Hadalin,
atletinja Agata Zupin,
kajakaša Nejc Žnidarčič in Vid Debeljak,
nekdanja smučarka Špela Pretnar,
nekdanji orodni telovadec Mitja Petkovšek,
športna novinarka in urednica oddaj o rekreaciji na Radiu Slovenija Uršula Majcen,
prof. dr. Stanislav Pinter, namestnik ambasadorja RS za šport, strpnost in fair play, ter
Maja Weinberger iz podjetja Hofer.

ni podpisa
ni podpisa

Koncept mini oviratlona je sicer podoben »velikemu oviratlonu«. Ta bo letos 7. julija 2018 na Pokljuki, kjer bodo udeleženci na deset kilometrov dolgi progi premagovali 25 ovir, zasnovanih po vzoru treninga specialnih enot, in tako preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost ter sposobnost za timsko delo. »Tako kot danes bosta tudi v pokljuških gozdovih največ štela medsebojna pomoč in pogum, da se ovir, ki so morda na prvi pogled videti nepremagljive, sploh lotimo premagovati. Pri tem ugotovimo, da s skupnimi močmi noben izziv ni prezahteven,« je povedal Luka Ravnič, predsednik Športnega društva Oviratlon ter dodal: »Otroci, ki so danes sprejeli izziv mini oviratlona, so za vse nas vzor, da ne smemo nikoli obupati. Tudi na oviratlonu se vselej, ko nam morda že zmanjkuje moči, najde roka, ki nam pomaga do cilja. Upam, da se bo s takšno oviratlon izkušnjo vsak med nami tudi v vsakdanjem življenju bolj zavedal, da se ne smemo nikoli predati in sprejel pomoč, kadar jo potrebuje, oziroma da bo tudi sam kdaj komu pripravljen pomagati.«

 

ni podpisa
ni podpisa


Sodelovanje oviratloncev in URI – Soča vsako leto dobi še piko na i z oviratlon donacijo, saj Športno društvo Oviratlon del sredstev, zbranih s prijavnino, nameni za pripomočke ali aktivnosti, ki otrokom pomagajo pri rehabilitaciji. »Donacijo oviratloncev bomo letos namenili za to, da bomo lahko našim otrokom omogočili doživetje športnega vikenda na Debelem rtiču v mesecu septembru,« je povedala prim. Hermina Damjan, dr. med., namestnica vodje otroškega oddelka v URI – Soča, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem sodelujočim in čestitala otrokom za njihov pogum ter dobro voljo. Da bo izvedba načrtovanih počitnic na morju še lažja, je pripomoglo tudi podjetje Hofer, ki je URI – Soča na današnjem mini oviratlon podarilo donacijo v višini 1.000 evrov.

ni podpisa
ni podpisa


Športno društvo Oviratlon bo sedaj vso energijo usmerilo v organizacijo pokljuškega oviratlona, v sklopu katerega bo prvo julijsko soboto na Pokljuki tudi oviratlon Junior za otroke. Prijave so možne še do 3. julija 2018 na spletni strani www.oviratlon.si.


www.oviratlon.si
Facebook in Instagram: @oviratlon 

Več iz te teme:

Komentarji: