Na Ljubljanici bodo veslali 24 ur

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V petek in soboto, 11. in 12. septembra, bo na Ljubljanici znova pestro. Potekala bo namreč prireditev 24 ur veslanja za dober namen. Del izkupička prijavnin bo namenjen centru CUDV Draga, ki skrbi za otroke in mladostnike z motnjo v duševnem razvoju ter odrasle s pridobljeno poškodbo možganov.

Začetek prireditve bo v petek, 11. 9., ob 15. uri na kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi 31, konec pa v soboto, 12. 9., ob 15.30. Kajak kanu klub bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki bodo udeležencem pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje.

Na dogodek so tako vabljeni tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje bodo en krog zmogli preveslati tudi tisti, ki bodo za veslo poprijeli prvič.

Posamezniki in ekipe bodo veslali na krožni progi na Ljubljanici s startom in ciljem na KKK Ljubljana in obratom pod mostom pri Ambroževem trgu. Dolžina kroga je 5,5 km, proga pa je nezahtevna, saj je Ljubljanica povsem mirna. Možna bo uporaba vseh vrst kajakov oziroma kanujev, vsak udeleženec v posamezni kategoriji pa si bo poljubno izbral število preveslanih krogov.

Najboljši rezultat lanskoletne prireditve je bil 145 preveslanih kilometrov v 24 urah. Poskrbljeno bo tudi za počitek in okrepčila. Za prijavnino 15 evrov bo udeležencem na voljo pijača in prehrana v času spusta, ob koncu pa sodelujoči prejmejo tudi spominsko majico in diplomo. Izkupiček iz prijavnin in donacij bo namenjen Centru za usposabljanje, delo in varstvo Draga pri Igu (CUDV Draga).

Več iz te teme:

Komentarji: