Na Ljubljanski grad se je vzpel 156-krat

Ne, ne peš s kolesom in to ne s specialko, ampak z kolesom BMX, na katerem ne moreš sedeti, ima samo eno zavoro.
Fotografija: Damijan je že stari znanec tovrstnih podvigov, saj je z kolesom BMX prekolesaril že 600 kilometrov od Ljubljane do Dubrovnika. FOTO: Bruno Sedevčič
Odpri galerijo
Damijan je že stari znanec tovrstnih podvigov, saj je z kolesom BMX prekolesaril že 600 kilometrov od Ljubljane do Dubrovnika. FOTO: Bruno Sedevčič

V času slovenskih kolesarskih uspehov, se najde še nekdo, ki močno odstopa od vseh tekmovanj, ki jih vidimo po televiziji. Damijan Hočevar ni profesionalni kolesar, gre za 47-letnega drugačnega kolesarja, ki se nikoli z nobenim športom ni ukvarjal profesionalno in je v prostem času DJ. V garaži nima ne specialke ne gorskega kolesa,  a vendar je kot prvi na svetu z BMX-kolesom v manj kot 24 urah vožnje brez spanja presegel 8.848 metrov višinske razlike – kolikor je nujno potrebno za podvig »everesting«.

V 18 urah in 46 minutah se je na Ljubljanski grad vzpel kar 156-krat. Tako je prekolesaril 270 kilometrov in porabil 11000 kalorij.

Damijan je že stari znanec tovrstnih podvigov, saj je z kolesom BMX prekolesaril že 600 kilometrov od Ljubljane do Dubrovnika.

Njegov naslednji podvig pa na j bi bil prečkanje Severne Amerike.  

Za kaj gre pri everestingu?  Premagati je treba 8.848 metrov višinske razlike, kolikor znaša nadmorska višina najvišjega vrha na svetu, v 24. urah. Vendar, kar je najhuje, vse te višince je nujno opraviti na enem klancu! Se pravi, izbereš svoj ljubi klanec in se voziš gor in dol, dokler ne dosežeš Evererstove višine. Preprosto.

 

Preberite še:

Komentarji: