Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Nenavadni kolesarski "zložljivec"

ni podpisa
ni podpisa
Andraž Vide Čeligoj
28. 10. 2015 | 09:10
29. 10. 2015 | 09:10
2:35

V poplavi vseh mogočih nožno gnanih dvokoles, se nekajkrat na leto zgodi, da nam kak izdelek vzame sapo in posledično tudi izprazne denarnico.

Seveda, če si posebneža med povprečneži močno zaželimo in ga hočemo po vsej sili imeti v svoji zbirki.

No, med pregledovanjem spletnih strani na tematiko koles, ki naj bi bila primerna za vsakodnevno prevažanje na mesto, kjer prebiva sponzor za nakup takih zadev mi je miška "zaštekala" pri enem zares, na prvi pogled vesoljskem hibridu.

Gi FlyBike, kot se ta umetniška skulptura na dveh kolesih imenuje je zložljivo kolo. Čisto zares, čeprav se na prvi pogled to res ne opazi.

S potegom vzvoda na sredini okvirja se v manj kot sekundi zloži, tako, da ga lahko "odvržemo" v bližnji kot naše kocke v službi. Rekli boste, da to ni nič posebnega.

No, na prvi pogled mogoče res.

Ampak, to kolo ima vgrajen 250W elektromotor, ki to čudo "potegne" do približno 30 km/h in z enim polnjenjem zdrži približno 60 km. kolesarskih poti.

In vse to s pritiskom na gumb. Lepo ne?

Če pa bi hoteli ležerno kolesariti (to je še vedno in izključno samo kolo), lahko svojo odvečno energijo v nogah preko pedal in zobatega jermena prenesete na "oversize" gume in uživate v pogledih na brhka dekleta ali fante.

Saj je vseeno na koga, ampak, kjerkoli boste s tem kolesom "kruzali", boste z zagotovostjo opaženi.

Za tehnološke frike je to kolo še toliko bolj zanimivo, saj se vse funkcije kolesa uravnavajo preko pametnega telefona (ki ga seveda med vožnjo lahko  tudi polnete).

Ena izmed, vsaj zame zanimivih funkcij je samostojno zaklepanje zloženega kolesa. Ko se uporabnik odmakne več kot 3 metre stran od kolesa, se le ta samostojno zaklene in ga ni več možno sestaviti skupaj.

Kaj se zgodi, če vam zmanjka baterije na vašem plastičnem prijatelju sicer ne piše, ampak fantje imajo zagotovo rešitev tudi za to.

Kampanjo so objavili na platformi Kickstarter, cena v deželi kavbojcev in indijancev je postavljena na 1.990USD.

Več si lahko preberete na njihovi strani.

Verjetno ga lahko tisti, ki vas žuli višek čičinga, že naročite.

Jaz ga bom na žalost samo od daleč opazoval. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine