Ob parku Tivoli kmalu prostor za vragolije na kolesih

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Ob Celovški cesti pri parku Tivoli v Ljubljani nastaja kolopark, prostor, namenjen igri in urjenju spretnostnih veščin z vsemi vrstami voznih pripomočkov, od koles, skirojev, rolk, rolerjev in kotalk do poganjalčkov, so pojasnili na spletni strani mestne občine. Novi park bo meril 905 kvadratnih metrov, za uporabo pa bo na voljo od septembra.

Park bo urejen kot travnata površina, v katero bo umeščen poligon, namenjen spretnostnim veščinam. V parku bodo tudi posamezni elementi mestne urbane opreme in drugi elementi, kot so klopi za sedenje, svetila, nova drevesa in lesena terasa s senčili. Vhod bo v obliki betonske ploščadi z zaščitnim zidom, kjer bodo nameščene površine za sedenje, so opisali na občini.

Dodali so, da bo v sklopu parka tudi samopopravljalnica koles, na kateri bo mogoče napolniti zračnice, s pomočjo priloženih ključev zamenjati zračnico in ob uporabi nekaj ostalih kosov orodja opraviti manjši servis na svojem kolesu. Na občini si s tem obetajo, da bi povečali tako mobilnost kot tudi varnost v prometu.

Uporaba parka, s katerim bo upravljala občina, bo brezplačna. Vrednost naložbe znaša 50.000 evrov in jo v celoti financira Mestna občina Ljubljana, so še pojasnili za STA.

Več iz te teme:

Komentarji: