Otvoritev amaterske kolesarske sezone

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V nedeljo, 25. marca se bo na Slapu pri Vipavi pričela sezona Pokala Slovenije za amaterske kolesarje. V začetku pomladi Kolesarski klub Izvir Vipava organizira 5. dirko Slap-Lože.

Start in cilj dirke sta v vasi Slap pri Vipavi, od koder se kolesarji podajo skozi vas na trg, od tam pa spustijo po ozki ulici in kasneje med vinogradi v vas Lože. Sledi položen spust proti mostu čez Močilnik, pri katerem v levem ovinku tekmovalci obrnejo nazaj proti Slapu. Ravninskih odsekov  v celotnem krogu skoraj ni, največji napor pa predstavlja zaključni približno 400 metrov dolg klanec, v katerem marsikateri kolesar odpade iz skupine. Tehnično zahtevnost krogu doda predvsem spust iz placa na Slapu do Žorževe vasi ter morebiten frontalni oz. bočni veter.

ni podpisa
ni podpisa

Prvi trije z lanskoletnega ciklokrosa, ki ga je organiziral KK Izvir Vipava / Foto: Prijavim.se

Dirka je organizirana v dveh startih, od tega kolesarke v kategorijah Ženske ter starejši kolesarji v kategoriji Masters E in starejši, startajo prvi ob 12. uri in odpeljejo 10 krogov (42 km). Mlajše kategorije – Amater in Master A-D startajo v drugem startu, ki z dirko začne 15 minut po prihodu zadnjega tekmovalca iz prvega starta v cilj. Tekmovalci v drugem startu odpeljejo 15 krogov (63km).

V lanskem letu je na 4. dirki Slap-Lože zmagal Gregor Sikošek (JB Team), drugi je bil Matej Lovše (TUŠ T.E.A.M.), tretje mesto pa si je privozil domačin iz Ceste, Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M).

Kolesarski klub Izvir Vipava vabi k sodelovanju tekmovalce in gledalce, hkrati pa prosi za upoštevanje navodil redarjev ob progi. S skupnimi močmi lahko poskrbimo za dobro promocijo Vipave kot odlične destinacije za kolesarski turizem.

Prijavite se tu!

 

 

Franc Mikuž dobitnik nagrade KZS

Na podelitvi za Pokal Slovenije kolesarjev amaterjev, je bila podeljena tudi nagrada za dolgoletno aktivnost in prispevek k razvoju kolesarskega športa, ki jo je tokrat dobil član kolesarskega kluba Izvir Vipava,.

Postojnčan Franc Mikuž. Franc se je rodil 1. avgusta 1943. Njegovo kolesarsko pot je začel pred skoraj štirimi desetletji. Kolesarski sceni, ki je v njegovi karieri vedno potekala na rekreativni – amaterski ravni, se je pridružil leta 1980, ko je bil član kolesarskega kluba iz Sežane. V nadaljnjih letih se je v Postojni oblikoval klub Optimizem Postojna, v katerega se je včlanil tudi Franc. Po ustanoviti kolesarskega kluba Izvir Vipava se je v drugi polovici devetdesetih letih pridružil omenjenemu klubu, katerega član je še danes.

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Prijavim.se

Franc Mikuž je v svoji amaterski karieri večkrat postal skupni zmagovalec Pokala Slovenije, osvojil nekaj državnih prvenstev in vsako leto, z udeležbo na skoraj vseh pokalnih dirkah, zelo uspešno zastopal barve Vipavskega kluba.

Franc je po svojem značaju zelo odprt človek, ki rad ohranja zdrav življenjski slog, se druži in ima smisel za humor. V svojem klubu je kljub, za športnika lepi starosti, eden najuspešnejših članov zadnjih dveh desetletij. Med domačini v Postojni ni poznan le kot zagrizen kolesar, ampak tudi kot dober kolesarski mehanik, ki najde rešitev za vsako kolo.

Ob prejemu priznanja Kolesarske zveze Slovenije, Francu iskreno čestitamo!

Več iz te teme:

Komentarji: