Pet aplikacij za pohodnike

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zaradi popularnosti pametnih mobilnih telefonov, ki omogočajo veliko več od osnovne funkcije klicev in pošiljanja sms sporočil, so ti postali tudi obvezen del opreme pohodnikov. Primarno sicer zaradi varnosti, vendar pa možnost nalaganja najrazličnejših aplikacij telefon pospešeno spreminja v skorajda nepogrešljiv vsestranski pripomoček ljubiteljev izletov v naravo.

1. Gaia GPS

Plačljiva aplikacija omogoča nalaganje zemljevidov, ki jih lahko pohodniki uporabljajo tudi takrat, ko nimajo povezave s spletom. Uporabniki imajo tudi možnost shranjevanja svojih izletov in poti ter pripenjanja lastnih fotografij. Znotraj aplikacije so možne tudi številne nastavitve, kot denimo spreminjanje merskih enot, barvne podobe in zvokov.

2. Columbia GPS PAL

Ena izmed boljših aplikacij za vaš Applov mobilni telefon prihaja iz enega največjih izdelovalcev športnih oblačil in oblačil za prosti čas. Aplikacija omogoča uporabo zapiskov, fotografij in video posnetkov, s katerimi je moč opremiti predhodno začrtano pot. Beleženje pomembnih podatkov, kot so čas, hitrost, razdalja in višinska razlika je smodejno, medtem ko lahko svoje poti delite tudi s prijatelji na družabnih omrežjih. S pomočjo aplikacije je možno registrirati tudi svoj uporabniški račun pri gpspal.columbia.com, s čimer je možno dostopati do dodatnih funkcij.

ni podpisa
ni podpisa

3. Point de Vue

Namenjena je tistim pohodnikom in plezalcem, ki jih zanimajo izleti in vzponi v visokogorju. Ta plačljiva aplikacija namreč ponuja množico informacij o vrhovih, kar je še posebej uporabno v primeru slabega vremena.

4. Every Trail Pro

Je občutno cenejša alternativa aplikaciji Gaia GPS, saj prav tako omogoča dodajanje video in foto vsebin. V aplikacijo je vključenih preko 400.000 najrazličnejših poti, medtem ko je predhodno naloženih tudi nekaj zvočnih komentarjev, ki jih lahko poslušate med obiskom nekaterih zanimivejših in pomembnejših izletniških točk.

5. AllTrails Hiking & Mountain Biking Trails, GPS Tracker, Offline Topo Maps

Kot namiguje že samo ime, gre za izjemno uporabno in raznovrstno aplikacijo, ki uporabniku ponuja kar nekaj zanimivih izletniških predlogov. Vsaka izbira je dodatno podkrepljena z množico podatkov o razdalji, uporabniški oceni, vzponu, tipu poti in oceni zahtevnosti.

Več iz te teme:

Komentarji: