Poletov recept: Juha za slovo od zime

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zima in mraz se kar nočeta posloviti iz naših krajev. Za ogreti našo dušo in telo sem si tokrat in v ta namen izbrala slastno in enostavno zdravo cvetačno juho. Že od malih nog  sem njena zaprisežena oboževalka.


Če govorimo o zdravilnih učinkih cvetače pa teče beseda o enem od super živil. Cvetača vsebuje prenekatere vitamine in minerale (C,B, K,B6, magnezij, fosfor, riboflavin,…) preprečuje razvoj rakastih celic, izboljšuje krvni tlak, uravnava prebavo, deluje protivnetno, razstruplja telo, je med zmagovalkami v vsebnosti antioksidantov….
Naša cvetačna juha je hitro pripravljena, hranljiva jed, ki nam s koščkom kruha lahko nadomesti obrok, ali pa  nas na primer nasiti kot lahka zdrava večerja.

 

ni podpisa
ni podpisa


Potrebujemo:
Olivno olje
1 manjša čebula
1 glava cvetače
2 žlici pirine moke
2 srednje velika krompirja
Polovica jušne kocke
Sesekljan peteršilj
Sol, poper
2 žlici kisle smetane(po želji)

Priprava:
Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo, posujemo s pirino moko in še kratko pražimo. Vse skupaj zalijemo z vodo(približno liter) in vanjo stresemo očiščeno razkosano cvetačo. Dodamo še jušno kocko, sesekljan krompir in peteršilj. Solimo in popramo. Pokrito kuhamo približno 20 minut. Nazadnje po želji dodamo še kisle smetane, malo pokuhamo in serviramo.
 

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: