Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Najboljši čokoladni prigrizek po vadbi!

ni podpisa
ni podpisa
Pripravil Luka Štucin
19. 2. 2017 | 12:02
1:43

Na naših straneh smo pogosto pisali o dobrih straneh čokolade in njeni uporabnosti v jedeh, ki jih lahko zaužijemo takoj po vadbi, ko naše telo nujno potrebuje energijo za nadaljevanje dneva. Mišice se najbolje obnavljajo sicer z beljakovinami, a mlečne čokolade naprimer ne bomo pogosto zasledili v športnih receptih, precej bolj pogosto se v njih pojavlja temna čokolada. V naši rubriki spreminjanja sicer nezdravih jedi v zdrave, smo za pripravo vroče čokolade namesto mlečne uporabili črno in vročo čokolado naredili boljšo za aktivne ljudi in tiste, ki več počivajo.

Tisti, ki ste v športno prehrano in potrebe vašega telesa po vadbi vrgli veliko ur premisleka, lahko v naslednji recept čokoladnih kokosovih grižljajev vržete še dve žlički beljakovinskega praška, za ostale to ni potrebno, saj imajo grižljaji že dovolj beljakovin. Pojemo lahko 2-3 po vadbi, več ne, saj vsebujejo ogromno energije in so zatorej najbolj primerni po napornem dnevu ali naporni vadbi.

Čokoladni kokosovi grižljaji

Za približno 30 kroglic potrebujemo:

  • 2 skodelici svežih pravih datljev
  • ½ skodelice posušenih višenj
  • ⅔ skodelice nesladkanega kokosa
  • 2 žlički nesladkanega kokosovega praška
  • ⅔ skodelice mandljeve moke
  • 1 žlica kokosovega olja

Priprava:

Vse sestavine vrzite v multipraktik ali blender dokler se ne povežejo v lepljivo maso. Oblikujte grižljaje po želji. V hladilniku lahko zdržijo tudi do 7 dni.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine