Poletov recept: Presne in čokoladne

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Predstavljamo vam pripravo presnih čokoladnih tablic. Nepogrešljive v vsaki športni torbi, žepu koelsarske majice ali nahrbtniku. Narejeno so hitro, zelo so okusne in kar je najpomembneje, so zelo učinkovite, takrat, ko jih potrebujemo.  In kdaj jih potrebujemo? Tik preden nas zajame lakota. Pri vsem tem pa obstaja nevarnost in sicer, ko jih boste enkrat sami naredili, jih boste težko še kdaj kupili.

Sestavine za 10 oseb:

55g mandljev
2 žlici bučnih semen
2 žlici sončničnih semen
2 žlici lanenih semen
50 g mletih mandljev
75 g kokosove moke
100 g lešnikov
100 g nesladkanega kakava v prahu
2 ščepca soli
100 g kokosovega olja
100 ml javorjevega sirupa

Priprava:

Priprava traja 45 minut, kuhanja ni, spada med zelo lahko pripravo, energijska vrednost 540 kcal/100g

Namočene lešnike odcedimo in speremo pod tekočo vodo. Stresemo jih v blender in drobno zmeljemo. Dodamo sol, kakav in kokosovo olje ter dobro premešamo, da dobimo povsem gladko in enotno zmes.

Nato med mešanjem v tankem curku v zmes dodamo javorjev sirup. Dobimo gostejšo zmes, ki spominja na pasto. Če se zmes loči, med mešanjem postopoma dodajamo vročo vodo, 1 do 2 žlici,  toliko časa, dokler ponovno ne dobimo enotne zmesi. Lešnikovo zmes stresemo v posodico, v blenderju pa grobo zmeljemo mandlje, bučna in sončnična semena.

Zmlete oreščke in semena stresemo v večjo skledo. Dodamo lešnikovo zmes in kokos ter s čistimi rokami dobro pregnetemo, da dobimo gosto in enotno zmes.

Pravokoten pekač velikosti 10 x 20 cm obložimo z živilsko folijo. Vanj stresemo pripravljeno zmes in jo z rokami enakomerno razporedimo po njem. Zmes pokrijemo s folijo in za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik, da se dobro strdi.

Strjeno zmes vzamemo iz hladilnika in previdno odstranimo folijo. Narežemo jo na manjše kvadratke ali pravokotnike, ki jih hranimo v hladilniku v tesno zaprti posodici.


 

Več iz te teme:

Komentarji: