Slovenske specialkarke že osmič prekolesarile 100 kilometrov

Tri mesece izolacije je močno vplivalo na željo po druženju in skupinskem kolesarjenju. In vendar se je zgodilo tudi letos; zbrale so se kolesarke iz vse Slovenije in prekolesarile 103 kilometre.
Fotografija: Letošnje udeleženke, že 8. snidenja. FOTO: Aleš Petrič/Bakster
Odpri galerijo
Letošnje udeleženke, že 8. snidenja. FOTO: Aleš Petrič/Bakster

Kolesarska prireditev, ki je ni podobne v Sloveniji. Iz cele Slovenije se zberejo ženske s cestnimi dirkalnimi kolesi oz. specialkami in prekolesarijo 100 ali več kilometrov. No, tudi manj, če je katera prepozno začela s sezono.

Pomembno je le, da se družijo enako misleče, torej tiste, ki najraje kolesarijo na specialkah. In kot opaža voditeljica in pobudnica Ženske 100-tke, Marjetka Conradi, je specialkark vsako leto več. 

»Potem, ko nam je koronavirus s karanteno že precej zagodil in ko je že zelo slabo kazalo, so se stvari za nas kolesarje končno obrnile nam v prid. Dovoljeno je bilo druženje do 50 ljudi. Takoj smo odprle prijave za našo 100tko in v dveh dneh je bilo zapolnjenih vseh 50 mest. Tri mesece izolacije je močno vplivalo na željo po druženju in skupinskem kolesarjenju.

Zbirališče slovenskih specialkark.FOTO: Aleš Petrič/Bakster
Zbirališče slovenskih specialkark.FOTO: Aleš Petrič/Bakster


In v soboto 6.6.2020 se nas je v malce meglenem jutru na štartu zbralo vseh 50. In smo šle. V sonce, iz BTC Cityja čez Pance do Iga na štrudel in kavo ter naprej po Barju. Navrtele smo 103 km in dež nas ni ujel. Bil je lep dan rezerviran za punce na specialki.« Je povedala Marjetka Conradi.Marjetka trasira progo, ki ni lahka. FOTO: Aleš Petrič/Bakster
Marjetka trasira progo, ki ni lahka. FOTO: Aleš Petrič/Bakster

Preberite še:

Komentarji: