Smučar tekač gre lahko že na sneg

Pokljuka je kot prvi zimskošportni center v Sloveniji že vstopila v smučino.
Fotografija: Za potrebe ureditve proge je športni center izpraznil deponijo 12.000 kubičnih metrov snega iz lanske in predlanske zime. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Za potrebe ureditve proge je športni center izpraznil deponijo 12.000 kubičnih metrov snega iz lanske in predlanske zime. FOTO: Matej Družnik/Delo

Športni center Triglav Pokljuka dobiva belo preobleko. Kot prvi zimskošportni center v Sloveniji bo že v soboto, 6. novembra 2021, v biatlonskem centru na Pokljuki na voljo kilometer in pol dolga proga za smučarski tek, ki bo odprta tako za športnike kot tudi za rekreativce.

image_alt
Pomanjkanje železa pri tekačici

Kot prvi bodo snežno podlago preizkusili slovenski biatlonci, ki bodo v soboto ob 9. uri opravili prvi trening, za njimi se bodo zvrstili drugi športniki, po 12. uri pa bodo proge na voljo tudi vsem rekreativnim tekačem in snežnim navdušencem.

Za potrebe ureditve proge je športni center izpraznil deponijo 12.000 kubičnih metrov snega iz lanske in predlanske zime. Na Pokljuki bo tako najboljšim slovenskim biatloncem in tekačem pred začetkom sezone omogočen tudi prepotreben trening na snežni podlagi, na njem pa bodo od sobote dalje lahko uživali tudi vsi drugi snežni navdušenci. 

Komentarji: