Šolar na smuči

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Smučanje je eden od bolj zanimivih in zabavnih zimskih športov, v kolikor smučamo varno in osvojimo osnove smučanja. Ker otroci vedno manj časa preživijo na snegu, mnogo izmed njih pa si smučanja ne more privoščiti, že tretje leto zapored smučarski centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje,Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo, za otroke četrtih in petih razredov osnovnih šol gostijo in organizirajo brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo Šolar na smuči. Letošnja akcijo bo potekala med 16. in 20. januarjem. Uradni začetek akcije pa bo na Krvavcu, v nedeljo 15. januarja.


Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih. V dveh letih smo omogočili brezplačen smučarski dan skoraj 4000 učencem in več kot polovica otrok je v sklopu akcije Šolar na smuči prvič stala na smučeh. Želja vseh partnerjev projekta je, vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi  približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno in tako bo pet smučarskih centrov v petih dneh letos gostilo 2500 šolarjev na smučeh.

ni podpisa
ni podpisa


Otvoritev projekta Šolar na smuči bo v nedeljo, 15. 1. 2017, ob 11.45. uri na prireditvenem prostoru pred Šolo snežnih športov Krvavec na Gospinci (pri otroškem traku).
Akcijo podpira tudi Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo, znanost in šport, ki se nam bo v nedeljo pridružila na dogodku.


Častni pokrovitelj akcije pa je predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor in bo akciji pridružil na zaključku projekta, 20. januarja na smučišču Cerkno.
Za več informacij o projektu vam bodo na voljo tudi Jure Košir, ambasador projekta, pobudnik akcije Uroš Zupan, RTC Krvavec, predstavnik Policije, predstavnik Smučarske zveze Slovenije in predstavnik Zavoda za šport Republike Slovenije Planica.


Otvoritvemu dogodku bodo prisotni partnerji projekta in sponzorji ter seveda otroci, ki bodo ta dan smučali na Krvavcu v sklopu dogodka Šolar na smuči- Open. 15. januar je namreč  Svetovni dan snega (pod okriljem organizacije FIS) in smučišče Krvavec ta dan omogoča vsem otrokom do 15. leta brezplačno smučanje, 100 otrokom pa tudi brezplačno šolo smučanja med 10 in 12h.
V nedeljo, 15. 1. ure bo za predstavnike medijev zagotovljen brezplačen prevoz z gondolo do smučarskega središča. V kolikor bi tudi smučali, nam prosim javite, da vam zagotovimo smučarsko vozovnico. Vljudno vas prosimo za predhodno najavo vaše udeležbe na e-naslov: valentina.erculj@rtc-krvavec.si ali na  telefonsko števlko 041 350 551
(Valentina Erčulj Džuban).


Prve šolske skupine v akciji Šolar na smuči bodo pričele s smučanjem v ponedeljek, 16. 1. v vseh petih smučarskih centrih. Na Rogli se bo otrokom v ponedeljek, 16.1., pridružil tudi deskar na snegu Rok Marguč,  Jure Košir, ambasador projekta, pobudnik akcije Uroš Zupan, RTC Krvavec, predstavnik Policije, predstavnik Smučarske zveze Slovenije in predstavnik Zavoda za šport Republike Slovenije Planica, ki bodo na voljo tudi za izjave.


Ambasador projekta in predstavniki organizatorjev bodo v času akcije Šolar na smuči med 16. in 20. 1. obiskali centre po spodaj navedenem urniku in bodo na voljo za izjave med 11.30 in 12.30.


   · Ponedeljek 16.1. – Rogla
   · Torek 17.1. - Mariborsko Pohorje
   · Sreda 18.1. - Vogel
   · Četrtek 19.1. - Krvavec
   · Petek 20.1. – Cerkno

 

Napisala:

Mag. Vesna Drole


 

Več iz te teme:

Komentarji: