Štucinovo kolo želja – the Forager

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Vsi, ki že nekaj časa spremljate vašo-našo naj internetno stran, namenjeno rekreaciji, poznate Lukov priimek. Tisti, ki ste še malo bolj radovedni ste tudi opazili, da je Luka gurman in top mojster vrtenja lesenega pripomočka, ki se mu reče kuhalnica. Ko sva kar nekaj časa presedela skupaj v uredništvu, sva si izmenjala kar nekaj »masterchef« nasvetov. Verjemite mi, nebi vam bilo dolgčas ob najinih kreacijah. Tudi tisti del okoli spodnjega dela trupa bi se kmalu začel oblagati z belo gosto snovjo, ki jo nobeden ne mara. No, to lahko vsaj zase trdim, Luka je še vedno suh. Meni to že zdavnaj več ne uspeva. Ampak na srečo obstaja en fant, vizionar iz dežele kralja Leara, ki mu je, vsaj po slikah sodeč združiti dve diametralno nasprotujoči si zadevi. Vrhunsko, »masterchef plus« kuhinjo in kolesarjenje!

A ste že lačni? Ali bi hoteli narediti krog po bližnjem gozdu? Zdaj lahko naredite oboje! Le Lukovih receptov ne pozabite vzeti s seboj.

Zgodilo se je lani. Tam, kjer je Robin of Lochsley, aka Robin Hood kradel bogatim in dajal revnim. Fant po imenu Darron Sven Coppin, ustanovitelj majhne delavnice, ki se ukvarja z izdelavo butično narejenih koles, je ob obveznem angleškem čaju po medmrežju poslal idejo gospodu Hughu Fearnley – Wittingshallu. Ta gospod je v Angliji isto, oziroma še bolj znan kot Jamie in njegov rival Ramsey. Je lastnik River Cottaga, svetovno znane kuharske šole, farme in še bi lahko naštevali. Sven mu je v vpogled poslal študijo kolesa, s pomočjo katerega bi lahko človeške brbončice testiral na vsakem izletu. Sven je v intervjuju sam priznal, da odgovora ni pričakoval. Ampak, glej ga zlomka, Hugh je bil nad zamislijo tako navdušen, da je Svena »najel« za izdelavo tega posebneža za nabiranje in kurjenje kalorij obenem. Nastal je »The Foreger« - potujoča kuhinja na dveh kolesih.

Kolo je sestavljeno iz jeklenega okvirja zares nenavadnih oblik. Kar pritegne pozornost vsakega, še tako na pol slepega občudovalca je prednje kolo, izdelek podjetja Nottinghamshire's Loopwhels. Kolo samo deluje kot vzmetna vilica in je kot tako prvič videno na kolesu, namenjeno, ne se smejat, kuhanju. Ker je kolo moderno in hoče takim trendom tudi slediti, je seveda opremljeno z dinamom v pestu, ki z elektriko oskrbuje LED luči in med drugim skrbi za zeleno polje na vaši novi 6-tki. Ker so kuhinjske potrebščine težke (narejene so bile v delavnicah angleških rokodelcev namensko za to kolo), to čudo na dveh kolesih zaustavljajo kolutne zavore. Seveda pa ne sme manjkati tista pika na I: Brooksov usnjeni sedež.

Kot sem že omenil je kolo opremljeno z vsem, kar potrebujete za pripravo vrhunskih kulinaričnih presežkov (Luka ne pride v paketu) – posoda, ognjišče, pribor… še bi lahko našteval.

Zdaj pa pozor! Da se vam hrana slučajno ne zatakne v ustih! The Forager vas bo olajšal za veliko število nakupov v bližnjem supermarketu. Cena tega kuharskega »kotla« na dveh kolesih je postavljena na vrtoglavih 5.200€.

 

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: