Ta hrana je najbolj priljubljena na svetu

V mednarodni raziskavi je bilo anketiranih več kot 25.000 ljudi iz 24. držav. Rezultati so pričakovani!
Fotografija: Po raziskavi je najmanj priljubljena kuhinja na svetu perujska, ki ima povprečno oceno le 32 odstotkov, kar je le delno višja od finske kuhinje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Po raziskavi je najmanj priljubljena kuhinja na svetu perujska, ki ima povprečno oceno le 32 odstotkov, kar je le delno višja od finske kuhinje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Anketirance so vprašali, katero hrano iz 34-narodnih kuhinj so poskusili in katera jim je bila všeč in katera ne.

image_alt
Kaj se zgodi v telesu, ko zjutraj popijemo kozarec vode

Številke so pokazale, da so pica in testenine med najbolj priljubljenimi jedmi na svetu, italijanska kuhinja pa je prejela povprečno 84-odstotno oceno priljubljenosti v vseh državah, zajetih v raziskavo.

Seveda so bili največji ljubitelji italijanske hrane sami Italijani (99 %), ki so povedali, da uživajo v njihovih nacionalnih jedeh, sledijo pa Španci (94 %) in Francozi (92 %).

Pica je z razlogom ena izmed najljubših jedi po vsem svetu in je zato na prvem mestu. Kitajska hrana je bila na drugem mestu s povprečno oceno 78 odstotkov. Številke kažejo, da 95 odstotkov kitajskega prebivalstva obožuje kitajsko kuhinjo, sledi Singapur (94 odstotkov) in Hongkong (91 odstotkov).

Tretja najbolj priljubljena kuhinjo na svetu je japonska, v povprečju 71 odstotkov.

Najnižje mnenje ene države o drugi, torej o kuhinji druge države, glede na oceno, je bilo mnenje Japonske o hrani iz Savdske Arabije, saj je le 11 odstotkov japonskih anketirancev povedalo, da jim je ta hrana všeč. Pravzaprav je raziskava pokazala, da so Japonci najstrožji kritiki, saj je 23 od 34 držav doseglo manj kot 50 odstotkov med anketiranci.

Komentarji: