Tadej Pogačar konkurenci pognal strah v kosti že na začetku leta

Medtem ko so vsi kolesarji na vrhuncu priprav za prihajajočo sezono, Pogačar že ruši hitrostne rekorde, in to na klancih.
Fotografija: Če na začetku januarja za dve minuti izboljšaš rekord na klancu, potem se obeta odlična sezona. FOTO: Marco Bertorello Afp
Odpri galerijo
Če na začetku januarja za dve minuti izboljšaš rekord na klancu, potem se obeta odlična sezona. FOTO: Marco Bertorello Afp

Tadej Pogačar se s svojim moštvom UAE Team Emirates za prihajajočo sezono mudi na pripravah v Alicanteju v Španiji. Z njim je tudi njegova senca, trener, športni direktor Andrej Hauptman.

Coll de Rates je klanec v pokrajini Costa Blanca. Kolesarji ga imajo med priljubljenimi za trening in testiranja. Klanec oz. segment je dolg 9,5-kilometra, povprečni naklon je 6,6-odsoten, višinska razlika je 625 metrov.

Pogačar je na treningu postavil novi najboljši čas 24 minut in 3 sekunde, njegova povprečna hitrost je bila osupljiva 23,8 km/h! Njegov VAM: 1,599.2. S temi številkami si je Pogi na Stravi zaslužil krono, kar pomeni, da je kralj tega klanca. 

Zanimivo je tudi to, da je drugi najboljši čas postavil Juan Ayuso Pesquera, devetnajstletni španski kolesar, nova pridobitev UAE moštva. Za Pogačarjem je zaostal samo 15 sekund. Medtem ko je na tretjem mestu še vedno najboljši iz leta 2016, Poljak Michal Kwiatkowski, ki je postavil čas 26 minut in 13 sekund.

Ko je ta novica zaokrožila po medijih se je konkurenca začela spraševati, kako je mogoče v začetku januarja biti že v tako odlični formi. Pogi je vse dotedanje kolesarje premagal za več kot dve minuti. In ne samo to, tudi Ayuso, je bil boljši za skoraj dve minuti.

Pogačar je izjavil, da se telesna pripravljenost še izboljšuje, da bo višek priprav za prvo dirko ob koncu meseca januarja pa do sredine februarja, ko bo šel še na višinske priprave, ki bodo temelj za njihovo domačo dirko po Združenih arabskih emiratih, ki bo med 20. in 26. februarjem. »Ta dirka je ena pomembnejših za našo ekipo. Če želiš biti med najboljšimi na kateri koli dirki, moraš biti res v formi, tako da se je treba tudi za to pripraviti. Ne moreš se le pojaviti tam,« je povedal Pogačar. 

Komentarji: