Tečem, da pomagam

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Leto je vnovič naokoli in v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica so tudi letos skupaj z Lions klubi severne Primorske in Mestno občino Nova Gorica pripravili že 6. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev »Tečem, da pomagam«.

 

Tokrat se na, zdaj že vsakoletnem druženju, srečamo v soboto, 2. junij 2018, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici. Prireditev vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču.

Pričakujejo udeležbo številnih odraslih in otrok, članov in članic različnih društev, ljubiteljev teka ali hoje, skratka gibanja. In ne glede na gibalne omejitve!

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle, 2 evra za otroke in mladostnike.

Del zbranih sredstev bo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki letos praznuje 70 let svojega delovanja, namenilo za izvedbo slikarskega tabora Občutim podobe narave, ki bo med 14. in 16. junijem letos v Trenti in na Kaninu. Preostali del z akcijo Tečem, da pomagam zbranega denarja pa bo Zveza Lions klubov namenila ustanovi Mali vitez za pomoč mladim, ki so ozdraveli od raka.

 

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Vabijo nas, da jih s svojo udeležbo počastimo in razveselimo tudi mi in s tem izkažemo podporo našim človekoljubnim prizadevanjem. Da skupaj izboljšamo lanski dosežek. Pod geslom »Vsak krog šteje« smo namreč takrat na atletski stezi v novogoriškem Športnem parku vsi skupaj pretekli ali prehodili 4404 kroge. Za vsak krog, ki ga bomo pretekli ali prehodili letos, bo podjetje MagmaX Center iz Nove Gorice podarilo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov. Tako zbrana sredstva bodo namenjena rehabilitaciji slepih in slabovidnih na osebni ravni. Ta program podpira tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Uredništvo Poleta se pridružuje vabilu.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi spremljevalni dogodki, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico in druge rekreativno-zabavne dejavnosti. S svojo ponudbo se bodo predstavila tudi ostala človekoljubna in invalidska društva.

V upanju, da se nam pridružite, Vas prisrčno pozdravljamo.

DRUŠTVO MDSS NOVA GORICA
LIONS KLUBI SEVERNE PRIMORSKE
MESTNA OBČINA NOVA GORICA
POLET.SI

Naslovka: lions.si
 

Več iz te teme:

Komentarji: