Tekaška čarobnost noči

Fotografija: Michael Wardian of the United States celebrates during the Wings for Life World Run in Sunrise, FL, United States on May 4, 2014. // Robert Snow for Wings for Life World Run // VIN: SI201410140868 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further informations. //
Odpri galerijo
Michael Wardian of the United States celebrates during the Wings for Life World Run in Sunrise, FL, United States on May 4, 2014. // Robert Snow for Wings for Life World Run // VIN: SI201410140868 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further informations. //

Michael Wardian je eden najboljših maratoncev na svetu, a le takrat, ko se stemni, se dejansko počuti kot superjunak na skrivnostni misiji. Takrat se ne ustavi. Kako mu uspe?

Američan je dobil svojo prvo prireditev Red Bulla, Wings for Life World Run leta 2014 in sicer na Floridi pod žgočim soncem in težkimi pogoji. The Red Bulletin je revija po kateri povzemamo njegovo zgodbo in nasvete za tek ponoči. V Melbournu je dobil isto prireditev, a ta se je zavlekla v noč, tako da je približno 14 kilometrov Wardian pretekel v temi, kar je med vsemi tekači njemu najbolj ugajalo.

"Včasih sem se bal odpraviti na tek ponoči. Porajala so se številna vprašanja, večina se jih je vrtela okoli varnosti. Bom videl dovolj? Bom viden? Se ne bom izgubil? Kdo mi bo pomagal, če se mi kaj zgodi? Živali so ponoči bolj pogumne kot čez dan ..." Njegove težave in strahovi so se hitro razblinili, saj je s pripravo in pravo opremo dobil že pol bitke za svojo varnost. Prednosti nočnih tekov pa, kot sam pravi, je neskončno. "Vsi čuti so izostreni, raven vaše aktivnosti je povečana. Ko tečem ponoči se počutim kot superheroj z nadnaravnimi močmi. Potem imate obenem mravljince, saj počnete nekaj zelo razburljivega, kot je nočni tek. Sam ta občutek s tistim, ko smo bili otroci. Ko so starši mislili, da spim v postelji, jaz pa sem se potikal zunaj in se prikradel nazaj v posteljo."

ni podpisa
ni podpisa

Glede na to da je Michael Wardian maratonec, njegovi treningi ponoči včasih trajajo tudi do šest ur. Po njegovih besedah je utrip mesta takrat povsem drugačen.

Če se odločimo za tek ponoči, pa moramo biti zelo pozorni pri poganjanju svojega telesa, oziroma prehranjevanju, saj se urnik postavi na glavo. Zato načrtujte!

Letos bo Wardian nastopil na tekaški prireditvi Wings for Life v Tokiju na Japonskem, ki se začne ob osmi uri zvečer. Kako priročno.

Več iz te teme:

Komentarji: