Tretji potnik je Čoh

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Na prenovljenem Kraljevem golf igrišču Royal Bled so se tudi slovenski učitelji in trenerji golfa na ponedeljkovem turnirju prepričali, da je igrišče s črnih udarjališč igralsko zahtevno in dolgo 6653 metrov, s parom 72.

Štiri udarce nad parom je turnir kot zmagovalec zaključil PGA učitelj golfa Jurij Čoh.  Udarec več je naredil  Boris Lah, Janez Grilc pa je bil s sedmimi udarci čez par igrišča tretji.  Na lestvici  »Race to Greece«,  si  je Jurij Čoh  s to zmago zagotovil tretje mesto in pot na ekipno evropsko prvenstvo učiteljev golfa v Grčijo. V ekipi sta si že na prejšnjih turnirjih zagotovila mesti, Damjan Murgelj in Daniel Kraljič.

Na lestvici  SLO TOUR, po štirih turnirjih,  kjer so igrali tudi slovenski poklicni igralci golfa,  je Kraljič tretji s 275 točkami, dve več  ima na drugem mestu Damjan Murgelj, absolutni prvak, s 450 točkami  je Sebastjan Ajster, ki  ima status poklicnega igralca golfa.
»Prvič, odkar igram turnirje nisem na koncu oddal števne kartice. Nedolgo tega  sem ob padcu staknil poškodbo. Prvih devet lukenj sem odigral solidno, a je nato tablet proti bolečinam popustil in na 17 luknji sem,  stisnjenih zob moral  prenehati  s turnirjem,« pove Daniel Kraljič, ki bo na letošnjem  ekipnem evropskem prvenstvu zagotovo eden najstarejših in največkrat udeleženih učiteljev golfa.
Aljoša Berc iz vodstva Royal Bled igrišča se je zahvalil članom PGA, učiteljem golfa in dejal, da so vedno dobrodošli, saj  je  obnovljeno igrišča zagotovo tudi igralski izziv za vsakogar.

Več iz te teme:

Komentarji: