Tudi dvajsetič je lahko prvič!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

 Dvajseta ponovitev VW Ljubljana maratona bo končno dobila svoj prostor tudi na televiziji in spletu, in sicer tako, kot si tako pomembna domača tekaško-rekreativna prireditev tudi zasluži. Ne zgolj v reportažah, kot smo bili tega vajeni doslej, na Planetu TV so se namreč odločili za neposredni prenos te največje tekaške prireditve pri nas. Če torej želite nekaj tekaškega razpoloženja užiti v udobju svojega doma, to lahko storite tako, da preklopite na to našo najmlajšo, a drzno komercialno postajo. Za televizijo je namreč prenos take prireditve velik zalogaj. Vse niti projekta ima v rokah Miran Tišič, urednik športa na Planet TV, ki usklajuje delo več kot 40 ljudi, ki bodo tehnično in vsebinsko sodelovali pri tem zahtevnem prenosu.

Začniva s klišejskim vprašanjem, zakaj ste se na Planet TV odloči za prenos VW Ljubljanskega maratona?

Vse več Slovencev teče in vse več Slovencev gleda Planet TV. Verjamemo, da se lahko s prenosom tako množičnega dogodka, kot je Ljubljanski maraton, Planet TV še bolj približa Slovencem. Gre predvsem za vsebinski in tehnološki izziv, ki se ju zelo veselimo. Vse dogajanje na maratonu bodo lahko gledalci v živo spremljali od 8.30 do 15.00, in sicer na spletni strani planet.si, na programu Planet TV bomo prenašali vse starte, med programom pa se bomo vklapljali v dogajanje na trasi.

Kako ste si zamislili prenos? Tisti, ki spremljamo tovrstne teke na televiziji, se navdušujemo predvsem nad različni zornimi koti, slikovnimi in vsebinskimi.

Prenos bomo opravili z osmimi kamerami, pet jih bo na trasi, druge pa na startu oziroma cilju, imeli bomo tudi posnetke iz zraka, za katere bo poskrbelo brezpilotno letalo. Naša novinarka Milena Novak se bo med tekom v živo pogovarjala s tekači, spremljala jih bo na motorju. Na startu oziroma cilju bomo imeli studio, na Planet TV v Stegnah pa komentatorja Tomaža Cudra z gosti.

Gosti so ugledna in priznana imena, za pokušino bom omenil Primoža Kobeta, ki ima s takim delom že izkušnje. Poleg tega bomo v studijskem delu ponudili tudi zanimive reportaže, povezane z ljubljanskim maratonom. V nedeljo, na dan prenosa, ne bo počitka za okoli 40 ljudi, ki so neposredno povezani s tem projektom.

Organizatorji so si postavili visok cilj, rezultat čim bliže 2:06. Boste osredotočeni zgolj na spremljanje vrhunskega rezultata ali tudi na zgodbe, ki jih pišejo tekači, ki ne tečejo niti blizu sanjskih treh minut na kilometer?

No, če smo iskreni, svetovnega rekorda v maratonu letos v Ljubljani skoraj gotovo ne bomo videli, o rekordu ljubljanskega maratona pa se seveda lahko pogovarjamo. A poleg teh vrhunskih tekačev so za Planet TV še kako pomembne zgodbe povsem »običajnih« ljudi, ki jim je tek pri srcu. Spoznali boste lahko maratonca, ki bo pretekel vseh 20 ljubljanskih maratonov, se spomnili znanih Slovencev, ki jih je očaral tek, pa najmlajših, ki šele stopajo na tekaško pot. Priprava maratona je tudi velik logistični zalogaj za organizatorje, zelo pomembno vlogo igrajo tudi požrtvovalni prostovoljci. Ljubljanski maraton bomo ljudem predstavili z vseh plati. Tudi zato se bomo posvetili tudi tekačicam in tekačem, ki bodo tekli na 10 in 21 kilometrov. Tudi oni so seveda pomemben del ljubljanskega maratona.

Kaj pa gostiteljica Ljubljana in njeni posebni gostje, ambasador Colin Jackson, recimo?

Med samim prenosom bo naša tehnična ekipa poskrbela tudi za promocijo Ljubljane oziroma njenih znamenitosti. Kdor si je kdaj po televiziji ogledal prenos pariškega maratona, ve, o čem govorimo. Tudi odprti in simpatični ambasador ljubljanskega maratona Colin Jackson si bo vzel čas za gledalke in gledalce Planet TV.
 

Več iz te teme:

Komentarji: