Tušev barvni tek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V petek, 23. julija, bodo tekači in letos prvič tudi navdušenci rolanja v barve ovili Ljubljano, saj se bo po vzoru svetovnih prestolnic odvil najbolj barviti tek tudi v Sloveniji. Tušev tek barv bo tako že tretje leto zapored postregel z barvitim vstopom v poletje, in sicer na 5-kilometrski trasi s startom na Kardeljevi ploščadi. Pod sloganom »Živi zdravo skozi zabavo« bodo udeleženci na 5 barvnih postajah uživali v prahu organskih HOLI barv. Na cilju bo poskrbljeno za bogat program za vse generacije, ki ga bo okronal večerni koncert z vrhunskimi svetovnimi zvezdami Lil Jon, DJ Juicy M, Vanillaz in številnimi drugimi glasbenimi zvezdami.

ni podpisa
ni podpisa


“Zmagovalci Tuševega teka barv so dejansko vsi udeleženci, saj na 5-kilometrski tekaški trasi poleg samega teka poteka vrhunska zabava v barvah mavrice. V lanskem letu smo zabeležili kar 6 tisoč tekačev, letos pa pričakujemo, da bo številka še višja,” so sporočili organizatorji.

ni podpisa
ni podpisa


Organske in neškodljive HOLI barve v Indiji že od nekdaj uporabljajo za različna praznovanja, najbolj znan je večdnevni praznik prihoda pomladi oz. festival Holi, ki v marcu poteka po indijskih mestih. Eden najbolj priljubljenih praznikov, ko se Indijci posipavajo z barvnim prahom, so številne prestolnice prevedle v tek barv – dogodek, ki je priljubljen med različnimi generacijami, saj udeležence spremlja otroška razposajenost in magičnost barv. Nedavno je dogodek potekal tudi v  Pekingu, v petek pa mu bomo priča tudi v Ljubljani.

ni podpisa
ni podpisa


Zelena, modra, rdeča, oranžna in rumena bodo pisale mavrico nad celotnim Bežigradom, kjer poteka krožna trasa, letos pa se bodo po njej prvič podali tudi navdušenci rolanja. Na cilju vse udeležence čaka obilo aktivnosti, številni razstavljalci, animacije in igre ter športno udejstvovanje. Druženje se bo v večernih urah razvilo v največji DJ spektakel za barvit vstop v poletje. Obiskovalci dogodka bodo uživali ob zvokih svetovnih zvezd, kot so Lil Jon, Grammy nagrajenec in dobitnik nagrade MTV Video Music Award, DJ Juicy M, zvezda lanskoletnega Tuševega teka barv in najbolj priljubljena ženska DJ-ka na svetu, Vanillaz, trenutno najbolj vroča DJ-ja v Sloveniji, pa Kosta Radman, Zoderling, Tommy Walker in Get physical. Vstop v poletje bo torej zagotovo mavričen in v slogu indijskega pregovora: “Dvignite svojega duha z radostjo barv (Sri Sri Ravi Shankar)”.

 

Anja Marjetič

Foto: Jan Čermelj


 

Več iz te teme:

Komentarji: