Ustrezno jesti in pametno vaditi

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

Ključni za zdravo življenje sta ustrezna prehrana in redna telesna aktivnost. Vendar ta informacija sama še ne zadošča, da bi dosegli želeni cilj. Ustrezna prehrana mora biti uravnotežena in vsebovati zdrava živila. Enako pomembna je redna telesna aktivnost.

Herbalifova filozofija temelji na spodbujanju zdravega in aktivnega načina življenja. Herbalife je s svojimi zelo raznovrstnimi izdelki predan spodbujanju k zdravemu življenjskemu slogu, in to v časih, ko je težava z debelostjo v Evropi čedalje večja. Herbalife ima v Združenih državah središče za prehrano, deluje tudi svetovalni odbor za prehrano, v obeh delujejo svetovno priznani prehranski strokovnjaki, tudi Nobelov nagrajenec.

Na podlagi tega skupnega strokovnega znanja smo sestavili seznam desetih uporabnih nasvetov, ki jim boste z lahkoto sledili in so vam lahko v pomoč pri načrtovanju dnevnega prehranskega vnosa in redne vadbe.

Nasveti v zvezi s prehrano

1. Načrtovanje – načrtovanje obrokov in vadbe naj postane del vaših prednostnih nalog vsak dan.

2. Dan začnite z zdravim obrokom, bogatim s hranilnimi snovmi.

3. Predlog za nov zdrav recept z napitki Formula 1: Napitek z jabolkom, limono in ingverjem, ki naj za obrok vsebuje 250 ml delno posnetega mleka (1,5 %), 1/2 jabolka, 4 jušne žlice limonovega soka, 1 jedilno žlico naribanega ingverja, 2 merici (26 gramov) napitka Formula 1 z okusom vanilje.

4. Hranljiv zajtrk bo tudi napitek s pomarančno in kikirikijevim maslom. Sestavine za ta obrok so: 250 ml delno posnetega mleka (1,5 %), 1 jušna žlica kikirikijevega masla, 1 jušna žlica naribane pomarančne lupinice, 3 kapljice limonovega soka in 2 merici (26 gramov) napitka Formula 1 z okusom čokolade.

5. Izjemno okusen je napitek iz banane in buče, poleg tega telo oskrbi s potrebnimi hranilnimi snovmi. Sestavine za ta napitek so: 250 ml delno posnetega mleka (1,5 %), 100 gramov buče (kuhane), 1 majhna banana, 1 čajna žlica cimeta in 2 merici (26 gramov) napitka Formula 1 z okusom vanilje.

Nasveti v zvezi z redno vadbo

6. Vadbena oprema – prvi in najpogosteje najtežji korak je obuti superge in obleči športna oblačila, vendar so lahko povsem nova športna oblačila zelo motivacijska.

7. Raznovrstnost – telesna aktivnost, kar koli že izvajate, je dobrodošla, zato jo le popestrite po svojih željah, ukvarjate se lahko med drugim s tekom, telovadbo, kolesarjenjem in plavanjem. Včasih vam bo ustrezalo zamenjati le okolico, tako lahko namesto v fitnesu telovadite raje zunaj, na prostem, v naravi.

8. Vadbe se lotite s prijateljem, tako se boste lahko skupaj zabavali in motivirali drug drugega. V družbi dobite podporo, pozitivno povratno mnenje in vse skupaj je bolj zabavno.

ni podpisa
ni podpisa

9. Razvedrilo – ne mislite vedno le na vadbo, poslušajte glasbo, spremljajte TV-program ali se pogovarjajte z drugimi. Tako boste dlje telovadili ali izvedli predvideni program hitreje od načrtovanega.

10. Postavite si realne cilje – pomembno je, da si postavite cilje in da jih začnete uresničevati, s čimer ohranite motiviranost. Pri tem pa bodite realni in si ne postavljajte previsokih ciljev, ki jih ne zmorete doseči.
 

Več iz te teme:

Komentarji: