V 8 sekundah do deske Žana Koširja

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ljubljanske mlekarne so v sklopu znamke družbene odgovornosti S posluhom za jutri organizirale spletni športni kviz 3-kratnih šampionov, v katerem se je med seboj pomerilo preko 600 tekmovalcev. Ti so se potegovali za privlačne nagrade, a kar je pomembneje, skupaj so opravili tudi dobro delo za otroke iz socialno ogroženih družin. Za vsak pravilno rešen kviz, in teh se je nabralo več kot 1000, so se Ljubljanske mlekarne zavezale pokloniti en izdelek Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je organizator otroških zimskih taborov v Kranjski Gori. Količino bodo v praksi potrojili, simbolični finale kviza in predajo donacije pa so izvedli v družbi Žana Koširja in Anite Ogulin.

»Navdušeni smo nad odzivom Slovencev nad našim pozivom k dobrodelnosti. Tisoč pravilno rešenih sklopov vprašanj ni zgolj še ena potrditev znanega dejstva, da smo Slovenci izjemni poznavalci zimskih športov, temveč tudi tega, da smo dežela s posluhom za ljudi. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali in prispevali k temu, da danes lahko Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje poklonimo kar tri tisoč izdelkov naših blagovnih znamk,« je ob predaji donacije dejala Maja Kalan iz Ljubljanskih mlekarn, kjer delovanje načrtno usmerjajo v smeri, ki je trajnostno naravnana, gospodarna ter prijazna do družbe in okolja.

»Najprej hvala vsem sodelujočim: vaši kliki so 120 otrokom, ki so zimovali v počitniškem domu Vila v Kranjski Gori, polepšali počitnice. Moram pa dodati, da Ljubljanske mlekarne v sodelovanju z nami tudi izven tega projekta redno pomagajo družinam v stiski po celi Sloveniji, zato hvala tudi Ljubljanskim mlekarnam,« je povedala Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki vsako leto organizira zimske tabore za otroke iz socialno ogroženih družin v Kranjski Gori.

V 8 sekundah do zmage in glavne nagrade, deske Žana Koširja
Dogodek ob predaji donacije je povezoval Žan Košir, nosilec treh olimpijskih kolajn, ki ga Ljubljanske mlekarne z blagovno znamko Alpsko mleko podpirajo že četrto sezono zapored. Finalistu in zmagovalcu kviza, Davidu Mahorju, ki je v predtekmovanju v osmih sekundah pravilno odgovoril na vsa vprašanja ter dosegel najboljši rezultat, je predal svojo desko s podpisom, s katero je tekmoval v sezoni 2014/2015.

»Deska je identična tisti iz moje najuspešnejše sezone, vidi se, da sem bil z njo nekajkrat tudi na snegu. Če se morda ne bova uspela srečati na smučišču, pa naj ti bo v lep spomin na sodelovanje v kvizu, saj si v Sloveniji edini s prav takšno desko,« je predajo nagrade zmagovalcu pospremil Žan Košir.

Na naslovni fotografiji od leve:
Maja Kalan, Ljubljanske mlekarne
Anita Ogulin, ZPM Ljubljana Moste Polje
David Mahor, zmagovalec kviza
Žan Košir, deskar na snegu


Maja Kalan

Več iz te teme:

Komentarji: