V Indiji postavili nov Guinnessov rekord v vadbi joge

Fotografija: Participants perform yoga during a camp to mark the International Day of Yoga, in New Delhi, India, June 21, 2015. REUTERS/Adnan Abidi - RTX1HFEX
Odpri galerijo
Participants perform yoga during a camp to mark the International Day of Yoga, in New Delhi, India, June 21, 2015. REUTERS/Adnan Abidi - RTX1HFEX

Guinnessova knjiga rekordov je danes potrdila, da se je na nedeljskem dogodku ob prvem mednarodnem dnevu joge v New Delhiju zbralo največje število vadečih na enem samem prizorišču, saj se je vadbe udeležilo skoraj 36.000 ljudi. Pred tem je rekord pripadal 29.973 študentom, ki so tovrstno vadbo izvedli leta 2005 v indijskem Gwalioru.

Nedeljski vadbi joge se je v New Delhiju pridružil tudi indijski premier Narendra Modi, ki je prvi mednarodni dan joge označil za "novo dobo miru", nato pa razprostrl podlogo in se začel raztegovati. Modi je tako vodil več deset tisoč ljudi, med katerimi so bili uradniki, študenti in vojaki, ki so se med 35-minutno vadbo razgibavali v položajih, kot sta kamela ali kobra. Vadbi je sledila meditacija in molitev, medtem ko so prvi sončni žarki oblivali indijsko metropolo.

"Za številne je joga le vadba. A takšno mišljenje je napačno. Joga govori o umu, telesu in duši," je poudaril Modi. "Danes ne praznujemo samo dneva, temveč urimo človeški um, da bi vstopili v novo dobo miru," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dodal indijski premier.

V dogodku so sodelovali udeleženci iz 84 držav.

Sicer pa se je v nedeljo v številnih indijskih vaseh in mestih, pa tudi po svetu, podobnih dogodkov udeležilo na milijone ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Več iz te teme:

Komentarji: