Video: Delo na Franji, iz prve roke (5. del): Vzpon na Kladje, »Vršič« na Franji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Andrej Hauptman je v Cerknem, kjer je na glavnem trgu okrepčevalnica, Delovi kolesarki ekipi razložil, kako se na maratonu Franja BTC City lotiti vzpona na Kladje.

Glavni vzpon maratona je dolg sedem kilometrov, povprečni naklon 6,3 odstotka, največji pa seže do deset odstotkov. Tudi na vrhu Kladja vas bo pred spustom do Trebije pričakala okrepčevalna postaja. Več pa v videoprispevku.

Z Andrejem Hauptmanom, nekdanjim kolesarskim asom, ki traso pozna do potankosti, smo pokomentirali posamezne odseke trase, ovinke, vzpone in morebitna nevarna mesta. Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to ob prometu prenevarno.

V prvem prispevku nam je Andrej pojasnil, kakšna so pravila varnega kolesarjenja v zaprti, skupinski vožnji, kako se sproščeno pripeljati do Brezovice, kjer se začne meritev časa, in na kaj je do tja treba biti pozoren. V drugem delu pa nas je nekdanji poklici kolesar poučil, na kaj moramo paziti v vožnji do Vrhnike, ko je v skupini veliko kolesarjev, na cesti pa je tudi nekaj krožišč. Prvi resnejši preizkus na dolgi Franji predstavlja vzpon na vrhniški klanec, zato nam je Andrej svetoval, kako se ga lotimo. Delova novinarska Ekipa je ogled trase nadaljevala proti Idriji in v petem delu pokomentirala, kako se najbolj varno spustimo do Idrije.

Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to v prometu prenevarno. Torej popotovanje od Brezovice do Tacna.

Pridružite se nam na kolesarjenju!

1. Brezovica
2. Odsek Brezovica-Vrhnika
3. Vrhniški klanec
4. Spust do Idrije
5. Cerkno
6. Kladje
7. Škofja Loka
8. Tacen

Maraton Franja, Kladje 14.6. 2015
Maraton Franja, Kladje 14.6. 2015

Več iz te teme:

Komentarji: