Video: Tour "D'Assasin" - na fixiju?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Za poznavalce enega najbolj znanih kolesarskih spektaklov na svetu je taka izjava na prvi pogled mogoče bogokletna, ali pa vredna norca, ki je po prekrokani noči verjetno zamenjal manjši klanček v bližini domovanja za dih jemljajoč vzpon na Col de Tourmalet .

ni podpisa
ni podpisa

Ampak, gremo po vrsti.

Fanatični organizatorji "Francoske pentlje" - Tour de France so že daljnega leta 1910 v koledar že tako naporne dirke uvedli prvo gorsko etapo, ki povezuje kraje Bagneres de Duchon in Bayonne.

Etapa je dolga 300 kilometrov, na kateri morajo tisti,dovolj pogumni ki se jo lotijo, premagati 6000 višinskih metrov in prevoziti 5 gorskih prelazov – Col D'Osquich, Col D'Aubisque, zloglasni Col De Tourmalet, Col D'Aspin in za sladek zaključek Col De Peyresourde.

ni podpisa
ni podpisa

Pot, ki jo je že z železno zverjo na štirih kolesih težko prevoziti, kaj šele s kolesom. Ta etapa je zaradi zahtevnosti in žrtev, ki jih je terjala dobila ime »TOUR D'ASSASIN« - Morilska etapa.

Ni presenetljivo, da so jo že po nekaj letih izbrisali iz koledarja etap znamenitega Toura.

Mladenič po imenu Patrick Seabase iz francoskega Bagneres de Luchona je to storil, prevozil je to morilsko etapo – z eno razliko – s kolesom, ki nima prestav, nima »frajlaufa« - ampak »muslauf« in nima zavor – to je FIXIE. Že z normalnim nonplusultra superduper karbonskim izstrelkom med nogami je ta proga težka, izredno težka – predstavljajte si taisto pot prevoziti s stalnim poganjanjem pedal in zavirati obenem!

Poskus vreden norca ali genija? Preverite video in uživajte!

 

Več iz te teme:

Komentarji: