Zadovoljni z evropskega prvenstva za učitelje golfa

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Evropska zveza učiteljev, trenerjev in profesionalnih igralcev  golfa, PGA of Europa,  šteje 38 članic. Od tega 33 iz Evrope in pet iz drugih delov sveta.  Združuje 21 100 članov. Slovenija je članica od 1993 leta, a je s krovno organizacijo sodelovala že prej.

Vsako leto organizirajo evropsko prvenstvo za učitelje golfa in strokovno posvetovanje. Včeraj se je iz Grčije vrnila slovenska ekipa. Po štirih dnevih turnirja, na zahtevnem igrišču na Costa Navarinu, je zasedla  skupno 17 mesto od 22 tričlanskih ekip.  Le te se za prvenstvo kvalificirajo s turnirji v okoljih, kjer delajo in živijo.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Slovenci;  Daniel Kraljič, Andrej Kraljič in Jaka Vidmar,  so bili kot ekipa drugi v posebni razvrstitvi učiteljev golfa, kjer številčnost v nacionalnih združenjih PGA ne presega sto članov. Zmagali so gostitelji, Grki.  V skupnem seštevku  so slavili Nemci. Igrišče, ki ga je sooblikoval tudi vrhunski igralec Bernhard  Langer, so odigrali z devetimi udarci pod parom. Vsak dan turnirja sta štela  dva najboljša rezultata ekipe.
Daniel Kraljič, ki je te dni dopolnil 55 let je bil, tako kot v letošnji domači razvrstitvi, najboljši. Zagotovo je edini učitelj golfa, ki se je največkrat, zaradi doma doseženih rezultatov, uvrstil na vsakoletna evropska prvenstva učiteljev golfa.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Že na oktobrskem  finalnem turnirju,  na igrišču GK Livada v Moravcih je zmagal, čeprav je imel, zaradi menjave novih palic Titleist (je tudi ambasador te blagovne znamke) nekaj težav z zadevanjem zelenic, ker palice še ni imel povsem umerjene.


»Ja, že od vsega začetka sem zraven. Očitno sem še vedno igralsko konkurenčen mlajšim kolegom v našem društvu PGA SLO.  Vse golfsko življenje se moram igralsko potrjevati. Dobro se počutim, če tako tudi igram. S takim pristopom veliko laže spajam teorijo s prakso in mojim učencem lahko nudim več.  Večni cilj naših »odprav« na ta evropska prvenstva je, da bi se kot ekipa enkrat uvrstili med deseterico. Kot se spominjam več kot 20 let nazaj, nam je samo enkrat uspelo, da smo bili kot ekipa šesti.  Sedanje uvrstitve so pač realnost našega golfa.  V posebni razvrstitvi ekip znotraj tega prvenstva smo bili drugi. Zmagali so Grki, za nami so bili Hrvati, Islandci in Poljaki. Združenja PGA v teh državah ne presegamo 100 učiteljev, oziroma poklicnih igralcev golfa,« nam pove Daniel Kraljič, ki se lahko pohvali z nizom mladih, uspešnih igralcev in igralk, ki so že prepoznavni na evropskih in drugih zelenicah.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Strokovnega kongresa ob tem dogodku sta se v Grčiji udeležila novi predsednik PGA SLO Boštjan Primec in sekretar PGA SLO Jernej Semolič.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič 

Več iz te teme:

Komentarji: