Zlati drog nemškega telovadca še vedno carinijo

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Od olimpijskih iger v Riu je minilo že precej časa, številni udeleženci in obiskovalci so spominke iz Brazilije že odložili na police, nemški telovadec Fabian Hambüchen pa nanj še čaka. Res pa je, da ne gre za povsem običajen turistični praholovec, temveč za drog, na katerem je osvojil zlato medaljo.

Hambüchen je na OI sredi avgusta v Riu osvojil zlato medaljo na drogu. Sprva se je z orodjem, ki mu je prineslo tako velik uspeh, želel samo fotografirati, pozneje pa se je domislil, da bi ga tudi posvojil.

Zato ga je nameraval odkupiti, ko pa je za njegovo željo izvedel proizvajalec športne opreme Spieth, so se Nemci odločili, da bodo zadevo podarili svojemu rojaku. Teoretično se je poteza lepo izšla, pri podjetju so bili zadovoljni z marketinško odmevnostjo, telovadec pa je prišel do dragocenega spominka na svoje olimpijske nastope.

A le teoretično. Zdaj, v začetku novembra, je namreč njegov zlati drog v praksi še vedno v Braziliji. Ne več v olimpijskem kompleksu v Riu, pač pa na carini, kjer je obtičal pred potjo v Nemčijo. "Vsak dan čakamo na sporočilo, da so našo opremo naložili in da je na poti v Nemčijo. Toda zapleta se, na carini postopki še kar trajajo," je bil slabe volje predstavnik podjetja Spieth Jürgen Garziella, ki je prevzel projekt selitve orodja čez ocean v Evropo.

Res pa je, da ne gre samo za eno telovadno orodje. V zabojnikih na carini v Riu namreč čaka celotna olimpijska telovadna orodjarna podjetja Spieth, vsega skupaj je je kar za 50 zabojnikov.

V vsem zapletu pa Garziella vidi tudi nekaj dobrega. Če se bo transport še nekoliko zavlekel, z ladjo bodo zabojniki prek pristanišča Antwerpen potovali do Nemčije štiri tedne, bo darilo postalo lepo božično presenečenje ...

Več iz te teme:

Komentarji: